Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
No Bake Kwarktaart
Een heerlijke, frisse en romige kwarktaart zonder oven! Super eenvoudig te maken en perfect als dessert of traktatie.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
20
minutes
minutes
opstijftijd:
4
hours
hours
Totaal:
4
hours
hours
20
minutes
minutes
Menugang:
Appetizer, Dessert
Keuken:
Amerikaans, internationaal
Zoekwoord:
cheesecake, Kwarktaart, no bake
Porties:
10
Ingrediënt
1x
2x
3x
Voor de bodem
200
g
biscuitjes
bijv. Digestive of Maria biscuits
100
g
gesmolten boter
Voor de vulling
500
g
magere kwark
250
ml
slagroom
100
g
suiker
1
zakje vanillesuiker
6
blaadjes gelatine
of 3 g agar-agar als vegetarisch alternatief
50
ml
warm water of citroensap
Voor de topping (optioneel)
Vers fruit
aardbeien, frambozen, blauwe bessen
Fruitcoulis of jam
Geraspte chocolade of koekkruimels
Instructies
De bodem maken:
Verkruimel de biscuitjes tot fijne kruimels (met een keukenmachine of een deegroller).
Meng met de gesmolten boter en druk het mengsel stevig aan in een springvorm (24 cm).
Zet in de koelkast om op te stijven.
De vulling bereiden:
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker.
Meng de kwark door de slagroom.
Los de geweekte gelatine op in warm water of citroensap en roer dit door het kwarkmengsel.
Giet het mengsel over de koekjesbodem en strijk glad.
Opstijven:
Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast (of een hele nacht voor het beste resultaat).
Topping toevoegen:
Versier met vers fruit, fruitcoulis of chocolade.
Tips
Variaties:
Voeg cacao toe voor een chocoladekwarktaart of citroenrasp voor een frisse touch.
Bewaren:
De taart blijft 2-3 dagen goed in de koelkast.
Vegan optie:
Gebruik plantaardige slagroom en agar-agar in plaats van gelatine.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
No Bake Kwarktaart
Amount per Serving
Calories
280
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten