Go Back
+ servings
no bake kwarktaart

No Bake Kwarktaart

Een heerlijke, frisse en romige kwarktaart zonder oven! Super eenvoudig te maken en perfect als dessert of traktatie.
Voorbereiding: 20 minutes
opstijftijd: 4 hours
Totaal: 4 hours 20 minutes
Menugang: Appetizer, Dessert
Keuken: Amerikaans, internationaal
Zoekwoord: cheesecake, Kwarktaart, no bake
Porties: 10

Ingrediënt
 

Voor de bodem

  • 200 g biscuitjes bijv. Digestive of Maria biscuits
  • 100 g gesmolten boter

Voor de vulling

  • 500 g magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 blaadjes gelatine of 3 g agar-agar als vegetarisch alternatief
  • 50 ml warm water of citroensap

Voor de topping (optioneel)

  • Vers fruit aardbeien, frambozen, blauwe bessen
  • Fruitcoulis of jam
  • Geraspte chocolade of koekkruimels

Instructies

  • De bodem maken:
  • Verkruimel de biscuitjes tot fijne kruimels (met een keukenmachine of een deegroller).
  • Meng met de gesmolten boter en druk het mengsel stevig aan in een springvorm (24 cm).
  • Zet in de koelkast om op te stijven.
  • De vulling bereiden:
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker.
  • Meng de kwark door de slagroom.
  • Los de geweekte gelatine op in warm water of citroensap en roer dit door het kwarkmengsel.
  • Giet het mengsel over de koekjesbodem en strijk glad.
  • Opstijven:
  • Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast (of een hele nacht voor het beste resultaat).
  • Topping toevoegen:
  • Versier met vers fruit, fruitcoulis of chocolade.

Tips

  • Variaties: Voeg cacao toe voor een chocoladekwarktaart of citroenrasp voor een frisse touch.
  • Bewaren: De taart blijft 2-3 dagen goed in de koelkast.
  • Vegan optie: Gebruik plantaardige slagroom en agar-agar in plaats van gelatine.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
No Bake Kwarktaart
Amount per Serving
Calories
280
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten