Go Back
+ servings
no bake pepernotentaartje

No Bake Pepernotentaartje – Snel en Feestelijk Recept met HEMA Pepernoten

Wil je tijdens de ‘Pepernotentijd’ een gemakkelijk, maar feestelijk dessert op tafel zetten? Dit no bake pepernotentaartje is de perfecte traktatie!
Voorbereiding: 10 minutes
Totaal: 40 minutes
Menugang: Dessert
Keuken: nederlands
Zoekwoord: no bake, pepernoten
Porties: 6 taartjes

Benodigdheden

  • 1 hakmolen of deegroller
  • 1 taart ringen

Ingrediënt
 

  • 300 gram HEMA pepernoten voor de bodem
  • 120 gram ongezouten roomboter gesmolten
  • 360 gram mascarpone
  • 240 ml slagroom
  • 18 Discodip pepernoten

Instructies

  • Verkruimel de HEMA pepernoten in een hakmolen, of stop ze in een zak en sla erop met een deegroller tot fijne kruimels.
  • Smelt de boter in een magnetron of op in een pannetje en meng dit door de verkruimelde pepernoten.
  • Druk het mengsel stevig aan in een klein taartvormpje (ongeveer 8-10 cm doorsnee) om de bodem te vormen.
  • Plaats het taartvormpje in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.
  • Klop de mascarpone en de slagroom met een theelepeltje suiker samen met een handmixer tot een luchtig mengsel.
  • Schep dit mascarponemengsel in je spuitzak met kartelrand op de afgekoelde op de pepernotenbodem
  • en decoreer het naar wens, ik heb ze met 3 gewone en 3 discodip pepernoten gedecoreerd.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
No Bake Pepernotentaartje – Snel en Feestelijk Recept met HEMA Pepernoten
Amount per Serving
Calories
400
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten