Go Back
+ servings
no bake speculoos bonbons

No Bake Speculoos Bonbons met Mascarpone en Witte Chocolade

No-bake koekjes zijn ontzettend populair omdat ze snel en eenvoudig te maken zijn. Zonder oven zijn ze perfect voor warme dagen en drukke schema's. Iedereen, zelfs beginners, kan ze gemakkelijk bereiden.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 5 minutes
Totaal: 1 hour 15 minutes
Menugang: chocolate
Keuken: American
Zoekwoord: koekjes, no bake
Porties: 35

Benodigdheden

  • 1 hitte bestendige schaal
  • 1 pan

Ingrediënt
 

  • 200 g speculoos koekjes
  • 150 g mascarpone
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Verkruimelde speculoos koekjes
  • Witte chocolade

Instructies

  • Maal de koekjes fijn in de hakmolen
  • Voeg de mascarpone en de vanille toe aan de koekjeskruimels en meng goed totdat alles goed gemengd is en een stevige massa vormt.
  • Maak met je hand bolletjes ter grote van een kers.
  • Zet ze in de koelkast om op te stijven terwijl je de chocolade smelt.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron, waarbij je goed roert om verbranding te voorkomen.
  • Laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen en haal de balletjes er 1 voor 1 met een vork doorheen.
  • Maak van de overige chocolade een spuitzakje om mooie lijnen over de koekjes te spuiten en garneer met wat koekkruimels.
  • Zet het geheel minstens 1 uur in de koelkast om volledig op te stijven voordat je het serveert.
  • Geniet van je heerlijke no-bake speculoos koekjes met mascarpone en witte chocolade!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten