Go Back
+ servings
One Pot Pasta met tomaat en basilicum

One pot pasta

Soms heb je van die dagen dat je gewoon geen zin of tijd hebt om uitgebreid in de keuken te staan.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 15 minutes
0 minutes
Totaal: 20 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: italiaans
Zoekwoord: eenpansgerecht, one pot pasta, pasta
Porties: 4 personen

Ingrediënt
 

  • 350 g pasta spaghetti of penne werken het beste
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 1 tl suiker optioneel, haalt de zuurheid uit de tomaat
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas om te serveren

Instructies

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten en zet de bouillon alvast klaar.
  • Pak een ruime kookpan en verwarm de olijfolie. Fruit de ui en knoflook kort aan tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de ongekookte pasta toe, samen met de tomatenblokjes, bouillon, cherrytomaten, oregano en eventueel een theelepel suiker.
  • Breng alles aan de kook en laat het op middelhoog vuur pruttelen. Roer regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem blijft plakken. Binnen 10–12 minuten is de pasta gaar en is er een romige saus ontstaan doordat het zetmeel van de pasta zich mengt met de bouillon.
  • Breng op smaak met zout en peper. Voeg de verse basilicum toe en roer kort door.
  • Schep de pasta in diepe borden en strooi er wat Parmezaanse kaas overheen. Serveer eventueel met een frisse salade of een stukje knapperig stokbrood.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten