1tl suikeroptioneel, haalt de zuurheid uit de tomaat
1handvol verse basilicumblaadjes
Zout en peper naar smaak
Geraspte Parmezaanse kaas om te serveren
Instructies
Snijd de ui en knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten en zet de bouillon alvast klaar.
Pak een ruime kookpan en verwarm de olijfolie. Fruit de ui en knoflook kort aan tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de ongekookte pasta toe, samen met de tomatenblokjes, bouillon, cherrytomaten, oregano en eventueel een theelepel suiker.
Breng alles aan de kook en laat het op middelhoog vuur pruttelen. Roer regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem blijft plakken. Binnen 10–12 minuten is de pasta gaar en is er een romige saus ontstaan doordat het zetmeel van de pasta zich mengt met de bouillon.
Breng op smaak met zout en peper. Voeg de verse basilicum toe en roer kort door.
Schep de pasta in diepe borden en strooi er wat Parmezaanse kaas overheen. Serveer eventueel met een frisse salade of een stukje knapperig stokbrood.