Zoekwoord: crumbl cookies, oreo, oreo crumbl cookies
Porties: 7cookies
Ingrediënt
Voor het deeg
135gramongezouten roomboterzacht
100gramlichte basterdsuiker
70gramkristalsuiker
1groot ei
1theelepel vanille-extract
135grambloembij voorkeur patentbloem
35gramcacaopoederongezoet, liefst donker
1theelepel bakpoeder
⅓theelepel zuiveringszoutbaking soda
1klein snufje zout
100gramgehakte Oreo-koekjesongeveer 6-7 stuks
Voor de botercreme
35gramzachte roomboter
70grampoedersuiker
1eetlepel melk
3à 4 fijngehakte Oreo’s
Instructies
Voor het deeg
Mix de zachte roomboter met de kristalsuiker en lichtbruine basterdsuiker ongeveer 3–4 minuten tot het mengsel luchtig en romig is.
Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix kort door tot het geheel mooi egaal is.
Zeef bloem, cacao, bakpoeder, baking soda en zout boven het beslag. Mix op lage snelheid tot het net gemengd is.
Hak de Oreo’s grof en spatel ze voorzichtig door het deeg. Zo krijg je die lekkere stukjes koek door het hele deeg heen.
Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Rol ze tot bolletjes en druk licht plat (ongeveer 2 cm dik). Leg ze met ruimte ertussen op de bakplaat.
Bak de koekjes 10–12 minuten op 175 °C. Ze moeten nog zacht aanvoelen in het midden. Laat ze daarna 5 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats ze dan naar een rooster.
Voor de botercreme
Klop de zachte boter luchtig.
Voeg de poedersuiker en melk toe en mix tot een gladde crème.
Spatel de fijngehakte Oreo’s erdoor.
Laat de koekjes volledig afkoelen en verdeel dan de botercrème erop met een spatel of spuitzak.