Wil je een eenvoudig en heerlijk gerecht maken dat iedereen lekker vindt? Probeer dan eens deze ovenschotel met kip. Het is makkelijk te maken en zit vol smaak.
Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes. Snijd de wortelen, paprika's en courgette in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
Kruid de kipfilets met zout, peper, paprikapoeder en tijm. Laat ze even staan terwijl je de groenten voorbereidt.
Bereiding
Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin, maar nog niet helemaal gaar. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze apart.
Voeg de overige olijfolie toe aan dezelfde pan en bak de uienringen tot ze glazig zijn. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog een minuut mee. Doe de wortelen, paprika’s en courgette erbij en bak ze totdat ze licht zacht worden.
Voeg de plakjes aardappel toe aan de pan met groenten en roer goed door. Schenk de kookroom erbij en laat het geheel een paar minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in en leg een laagje van het aardappel-groentemengsel op de bodem. Plaats de gebakken kipfilets bovenop het mengsel en bedek met de rest van de groenten en aardappelen.
Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven en bak gedurende 25-30 minuten. Haal de folie eraf en bak nog eens 10 minuten tot de kaas goudbruin is.
Tips
Serveertips: Laat de ovenschotel een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd. Deze ovenschotel met kip is perfect voor een gezellig etentje of een ontspannen avond thuis.Opmerkingen:
Dit gerecht is ook heerlijk met toevoegingen zoals champignons of spinazie.
Restjes zijn de volgende dag vaak nog lekkerder, dus bewaar ze gerust in de koelkast voor een gemakkelijke maaltijd later in de week.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Ovenschotel Met Kip: Eenvoudig en Lekker
Amount per Serving
Calories
550
% Daily Value*
Fat
23
g
35
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Cholesterol
110
mg
37
%
Carbohydrates
50
g
17
%
Fiber
7
g
29
%
Protein
40
g
80
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.