Go Back
+ servings

Pepernoten of kruidnoten wat is nu eigenlijk het verschil

Natuurlijk kun je een zak kruidnoten kopen, maar zelf maken is veel leuker. Je huis gaat er heerlijk van ruiken en je kunt ze precies zo kruidig maken als jij lekker vindt.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 15 minutes
afkoeltijd: 15 minutes
Totaal: 39 minutes
Menugang: koekje
Keuken: nederlands
Zoekwoord: koekjes, kruidenoten, kruidnoten maken, pepernoten recept, sinterklaas, speculaas
Porties: 120 pepernoten

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 100 g koude roomboter
  • 4 el melk
  • 2 à 3 el speculaaskruiden
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout in een kom.
  • Voeg de boter in blokjes toe en kneed tot een kruimelig deeg.
  • Voeg de melk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
  • Rol kleine bolletjes (ongeveer ter grootte van een knikker) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kruidnoten in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.
  • Laat ze afkoelen (hoe moeilijk dat ook is 😉) en smullen maar!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten