Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pepernoten of kruidnoten wat is nu eigenlijk het verschil
Natuurlijk kun je een zak kruidnoten kopen, maar zelf maken is veel leuker. Je huis gaat er heerlijk van ruiken en je kunt ze precies zo kruidig maken als jij lekker vindt.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
15
minutes
minutes
afkoeltijd:
15
minutes
minutes
Totaal:
39
minutes
minutes
Menugang:
koekje
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
koekjes, kruidenoten, kruidnoten maken, pepernoten recept, sinterklaas, speculaas
Porties:
120
pepernoten
Benodigdheden
1
bakplaat
1 mixer
Ingrediënt
1x
2x
3x
250
g
zelfrijzend bakmeel
125
g
bruine basterdsuiker
100
g
koude roomboter
4
el melk
2
à 3 el speculaaskruiden
snufje zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout in een kom.
Voeg de boter in blokjes toe en kneed tot een kruimelig deeg.
Voeg de melk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
Rol kleine bolletjes (ongeveer ter grootte van een knikker) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kruidnoten in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.
Laat ze afkoelen (hoe moeilijk dat ook is 😉) en smullen maar!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten