Go Back
pisang goreng recept gebakken banaan

Pisang goreng recept

Ken je dat, die krokant gefrituurde bananen die je vaak bij een Indonesisch restaurant of toko ziet? Dat zijn pisang goreng – letterlijk “gebakken banaan”
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 5 minutes
frituurtijd: 5 minutes
Totaal: 15 minutes
Menugang: Appetizer, toetje
Keuken: indonesisch
Zoekwoord: gebakken banaan, nasi goreng, pisang, pisang goreng

Ingrediënt
 

  • 3 rijpe bananen
  • 100 g bloem
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 150 ml koud water
  • Snufje zout
  • Olie om te frituren

Instructies

  • Snijd de bananen in schuine plakjes van ca. 1 cm dik.
  • meng bloem, maizena, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Voeg beetje bij beetje het water toe en klop tot een glad beslag. Het moet dik vloeibaar zijn, vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag.
  • Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot ongeveer 170 °C.
  • Haal de bananen door het beslag en frituur ze in 2–3 minuten goudbruin en krokant.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Pisang goreng recept
Amount per Serving
Calories
150
% Daily Value*
Fat
 
6
g
9
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Carbohydrates
 
25
g
8
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
10
g
11
%
Protein
 
2
g
4
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten