Go Back
+ servings
Pistache ijs maken zonder ijsmachine

Pistache ijs

Zelfgemaakt ijs smaakt altijd beter dan uit de supermarkt, zeker als je werkt met verse noten. Pistache-ijs is romig, nootachtig en net even anders dan de standaard vanille of chocolade.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 0 minutes
vriezertijd: 6 hours
Totaal: 6 hours 10 minutes
Menugang: ijs, nagerecht, toetje
Keuken: nederlands
Zoekwoord: ijs maken, pistache, pistache ijs, roomijs, slagroomijs
Porties: 1 liter

Benodigdheden

  • 1 mixer

Ingrediënt
 

  • 150 g ongezouten pistachenoten gepeld
  • 400 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk ca. 397 g
  • 1 tl vanillepoeder
  • snufje zout

Instructies

  • Maal de pistachenoten tot een gladde pasta (pistacheboter). Dit kan met een krachtige blender of keukenmachine.
  • Klop de slagroom stijf in een kom.
  • Meng de pistachepasta met de gecondenseerde melk, vanille en zout in een aparte kom.
  • Spatel voorzichtig de slagroom door het pistachemengsel. Zorg dat het luchtig blijft.
  • Giet het ijs in een afsluitbare bak, strijk glad en strooi er eventueel extra gehakte pistachenoten overheen.
  • Zet minstens 6 uur in de vriezer (liever een hele nacht).

Video

Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten