Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pistache ijs
Zelfgemaakt ijs smaakt altijd beter dan uit de supermarkt, zeker als je werkt met verse noten. Pistache-ijs is romig, nootachtig en net even anders dan de standaard vanille of chocolade.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
0
minutes
minutes
vriezertijd:
6
hours
hours
Totaal:
6
hours
hours
10
minutes
minutes
Menugang:
ijs, nagerecht, toetje
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
ijs maken, pistache, pistache ijs, roomijs, slagroomijs
Porties:
1
liter
Benodigdheden
1 mixer
Ingrediënt
1x
2x
3x
150
g
ongezouten pistachenoten
gepeld
400
ml
slagroom
1
blik gecondenseerde melk
ca. 397 g
1
tl vanillepoeder
snufje zout
Instructies
Maal de pistachenoten tot een gladde pasta (pistacheboter). Dit kan met een krachtige blender of keukenmachine.
Klop de slagroom stijf in een kom.
Meng de pistachepasta met de gecondenseerde melk, vanille en zout in een aparte kom.
Spatel voorzichtig de slagroom door het pistachemengsel. Zorg dat het luchtig blijft.
Giet het ijs in een afsluitbare bak, strijk glad en strooi er eventueel extra gehakte pistachenoten overheen.
Zet minstens 6 uur in de vriezer (liever een hele nacht).
Video
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten