Soms ontstaan de leukste recepten gewoon per ongeluk. Ik stond laatst in de keuken met een restje kaneelbroodjesdeeg en had eigenlijk helemaal geen zin in iets zoets.
3-4el tomatensauszelfgemaakt of passata met Italiaanse kruiden
100ggeraspte kaasmozzarella of jong belegen
50gfijngesneden salami of hamoptioneel
Italiaanse kruiden of basilicum
1tl olijfolie om te bestrijken
Voor de topping
1tl Green Gypsy Spices Everything but the Bagel
Instructies
Meng de gist met de melk en laat even staan. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het 1 uur rijzen onder een theedoek.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 30×40 cm.
Bestrijk met tomatensaus, strooi de kaas en eventueel salami eroverheen.
Rol het deeg op zoals je met kaneelbroodjes zou doen. Snijd in plakken van ongeveer 2-3 cm dik.
Leg de rolletjes in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Laat nog 20-30 minuten rijzen.
Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Bestrijk met een klein beetje olijfolie en strooi Everything but the Bagel over de warme broodjes voor extra smaak.