Go Back
+ servings
pizza broodjes kookenbakrecepten

Pizza broodjes

Soms ontstaan de leukste recepten gewoon per ongeluk. Ik stond laatst in de keuken met een restje kaneelbroodjesdeeg en had eigenlijk helemaal geen zin in iets zoets.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Rijstijd: 1 hour 20 minutes
Totaal: 2 hours
Menugang: avondeten, bijgerecht
Keuken: nederlands
Zoekwoord: Broodjes, gezonde snacks, pizza, pizza broodje
Porties: 12 broodjes

Benodigdheden

Ingrediënt
 

Voor het deeg

  • 500 g bloem
  • 7 g droge gist
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 50 g suiker
  • 1 ei
  • 75 g zachte boter
  • Snuf zout

voor de vulling

  • 3-4 el tomatensaus zelfgemaakt of passata met Italiaanse kruiden
  • 100 g geraspte kaas mozzarella of jong belegen
  • 50 g fijngesneden salami of ham optioneel
  • Italiaanse kruiden of basilicum
  • 1 tl olijfolie om te bestrijken

Voor de topping

  • 1 tl Green Gypsy Spices Everything but the Bagel

Instructies

  • Meng de gist met de melk en laat even staan. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het 1 uur rijzen onder een theedoek.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 30×40 cm.
  • Bestrijk met tomatensaus, strooi de kaas en eventueel salami eroverheen.
  • Rol het deeg op zoals je met kaneelbroodjes zou doen. Snijd in plakken van ongeveer 2-3 cm dik.
  • Leg de rolletjes in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Laat nog 20-30 minuten rijzen.
  • Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Bestrijk met een klein beetje olijfolie en strooi Everything but the Bagel over de warme broodjes voor extra smaak.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten