Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
pompoen-linzensoep
Als het buiten kouder wordt, is er niets zo fijn als een grote kom warme soep.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
15
minutes
minutes
Kooktijd:
20
minutes
minutes
afkoeltijd:
5
minutes
minutes
Totaal:
40
minutes
minutes
Menugang:
soep
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
comfortfood, herstrecepten, linzensoep, pompoensoep
Porties:
6
porties
Benodigdheden
1 pan
1
staafmixer
Ingrediënt
1x
2x
3x
½
pompoen
geschild en in blokjes
150
g
rode linzen
1
liter
kippenbouillon
1
grote ui
2
tenen knoflook
fijngehakt
100
ml
slagroom
of kookroom
1
tl kurkuma
2
el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de knoflook en ui kort.
Voeg de blokjes pompoen toe en bak ze een paar minuten mee.
Voeg de rode linzen, kurkuma en kippenbouillon toe.
Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, tot de linzen en pompoen zacht zijn.
Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer of blender.
Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met een extra swirl room en verse kruiden.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten