Go Back
+ servings
pompoen-linzensoep kookenbakrecepten.nl herfst

pompoen-linzensoep

Als het buiten kouder wordt, is er niets zo fijn als een grote kom warme soep.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 20 minutes
afkoeltijd: 5 minutes
Totaal: 40 minutes
Menugang: soep
Keuken: nederlands
Zoekwoord: comfortfood, herstrecepten, linzensoep, pompoensoep
Porties: 6 porties

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • ½ pompoen geschild en in blokjes
  • 150 g rode linzen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de knoflook en ui kort.
  • Voeg de blokjes pompoen toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg de rode linzen, kurkuma en kippenbouillon toe.
  • Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, tot de linzen en pompoen zacht zijn.
  • Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer of blender.
  • Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met een extra swirl room en verse kruiden.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten