Go Back
+ servings
tiramisu desserts

Proef deze 4 Heerlijke Zomerse Tiramisu Desserts

Als de zon schijnt en de temperaturen stijgen, is er niets beter dan een fris en licht dessert om van te genieten. Deze zomerse mascarpone desserts zijn perfect voor zulke dagen. Het combineert de romige textuur van mascarpone en slagroom met de zoete frisheid van o.a. frambozen en aardbeien.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totaal: 40 minutes
Menugang: Dessert
Keuken: Italian
Zoekwoord: dessert, halah, nagerecht, tiramisu, toetjes, vegetarisch
Porties: 4

Benodigdheden

  • 1 Grote kom Om de mascarpone los te kloppen
  • 1 Spatel Om alles goed door elkaar te mengen
  • 1 Dessert glazen Om de toetjes op te dienen

Ingrediënt
 

Klassieke Non-Alcoholische Tiramisu

  • 250 g mascarpone
  • 3 eieren gesplitst
  • 100 g suiker
  • 200 ml sterke koffie afgekoeld
  • 200 g lange vingers savoiardi
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Frisse Citroen Tiramisu

  • 250 g mascarpone
  • 3 eieren gesplitst
  • 100 g suiker
  • 200 ml citroensap
  • 200 g lange vingers savoiardi
  • Schil van 2 citroenen fijngerasp
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Aardbei Tiramisu

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram frambozen
  • 250 gram aardbeien in plakjes gesneden
  • 200 gram lange vingers grof verkruimeld
  • Verse muntblaadjes voor garnering

Chocolade Tiramisu

  • 250 g mascarpone
  • 3 eieren gesplitst
  • 100 g suiker
  • 200 ml chocolademelk afgekoeld
  • 200 g lange vingers savoiardi
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 50 g pure chocolade geraspt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Instructies

Klassieke Non-Alcoholische Tiramisu

  • Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een lichte, romige massa. Voeg de mascarpone en vanille-extract toe en meng goed.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg langzaam de rest van de suiker toe. Spatel dit voorzichtig door het mascarpone-mengsel.
  • Doop de lange vingers snel in de afgekoelde koffie en leg ze in een enkele laag op de bodem van een schaal.
  • Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers. Herhaal met een tweede laag gedoopte lange vingers en de rest van het mascarpone-mengsel.
  • Laat minstens 4 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast. Bestrooi met cacaopoeder voor het serveren.

Frisse Citroen Tiramisu

  • Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een lichte, romige massa. Voeg de mascarpone, citroenschil en vanille-extract toe en meng goed.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg langzaam de rest van de suiker toe. Spatel dit voorzichtig door het mascarpone-mengsel.
  • Doop de lange vingers snel in het citroensap en leg ze in een enkele laag op de bodem van een schaal.
  • Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers. Herhaal met een tweede laag gedoopte lange vingers en de rest van het mascarpone-mengsel.
  • Laat minstens 4 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast. Garneer met extra citroenschil voor het serveren.

Aardbei Tiramisu

  • Voorbereiding van het Fruit:
  • Was de frambozen en aardbeien goed.
  • Snijd de aardbeien in plakjes en zet het fruit apart.
  • Mascarpone Room:
  • In een grote kom, klop de mascarpone los met de helft van de suiker en het vanille-extract tot een glad mengsel.
  • In een andere kom, klop de slagroom met de resterende suiker tot zachte pieken vormen.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door het mascarpone mengsel totdat alles goed gemengd is.
  • Samenstellen van het Dessert:
  • Verdeel de lange vingers over de bodem van dessertglazen of een grote schaal.
  • Schep een laag van het mascarpone-slagroommengsel over de koekjes.
  • Verdeel een deel van de frambozen en aardbeien over de roomlaag.
  • Herhaal deze lagen nog een keer: lange vingers, mascarpone-slagroommengsel en eindig met de resterende frambozen en aardbeien.
  • Afwerking:
  • Garneer met enkele verse muntblaadjes voor een extra vleugje frisheid.
  • Laat het dessert minstens een uur in de koelkast opstijven zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Serveren:
  • Serveer het dessert gekoeld en geniet van de heerlijke zomerse smaken!

Chocolade Tiramisu

  • Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een lichte, romige massa. Voeg de mascarpone en vanille-extract toe en meng goed.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg langzaam de rest van de suiker toe. Spatel dit voorzichtig door het mascarpone-mengsel.
  • Doop de lange vingers snel in de afgekoelde chocolademelk en leg ze in een enkele laag op de bodem van een schaal.
  • Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers. Herhaal met een tweede laag gedoopte lange vingers en de rest van het mascarpone-mengsel.
  • Laat minstens 4 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast. Bestrooi met cacaopoeder en geraspte chocolade voor het serveren.

Tips

Geniet van deze heerlijke non-alcoholische tiramisu varianten!
Voor meer lekkere toetjes kun je HIER kijken.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten