Go Back
+ servings
puddingbroodjes

Puddingbroodjes zelf maken

Deze puddingbroodjes zijn heerlijk zacht, gevuld met een romige banketbakkersroom en hebben een luchtige structuur.
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 20 minutes
rijstijd: 2 hours
Totaal: 2 hours 40 minutes
Menugang: brood
Keuken: nederlands
Zoekwoord: puddingbroodje
Porties: 12 broodjes

Benodigdheden

Ingrediënt
 

Voor het deeg

  • 500 g bloem
  • 10 g gist
  • 250 ml melk lauwwarm
  • 50 g suiker
  • 50 g boter zacht
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de puddingvulling

  • 500 ml melk
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje of vanillepoeder
  • 50 g maïzena
  • 2 eidooiers

Voor de afwerking

Instructies

  • Meng de bloem, gist en suiker in een kom.
  • Voeg de lauwwarme melk en het ei toe en begin met kneden.
  • Voeg de boter en het zout toe en kneed het deeg tot het soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten).
  • Dek het deeg af en laat het 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de melk met het vanillestokje en de suiker in een pan.
  • Meng de maïzena met een scheutje melk en voeg de eidooiers toe.
  • Haal het vanillestokje uit de melk en giet het maïzenamengsel erbij.
  • Blijf roeren tot het indikt en laat het afkoelen met folie direct op de pudding (tegen velvorming).
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Vouw het deeg dubbel en snijd in gelijke rechthoekige stukken.
  • Leg ze op een bakplaat, dek af en laat nog 30 minuten rijzen.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 230 graden voor 10 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de broodjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • Open ze voorzichtig langs de vouwlijn en vul met de pudding.
  • Bestrijk eventueel met abrikozenjam voor een mooie glans en bestrooi met poedersuiker.

Video

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Puddingbroodjes zelf maken
Amount per Serving
Calories
260
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten