Go Back
+ servings
pumpkin spice cinnamon rolls / pompoenbroodjes kookenbakrecepten.nl

Pumpkinspice cinnamonrolls

Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Rijstijd: 1 hour 30 minutes
Totaal: 2 hours 10 minutes
Menugang: brood
Keuken: Amerikaans
Zoekwoord: cinnamonrolls, kaneelbroodjes, pompoenbroodjes, pumpkin spice
Porties: 12 broodjes

Benodigdheden

Ingrediënt
 

Voor het deeg

  • 120 ml melk lauwwarm
  • 7 g droge gist 1 zakje
  • 50 g kristalsuiker
  • 60 g roomboter gesmolten
  • 150 g pompoenpuree afgekoeld
  • 1 ei
  • 450 g bloem
  • ½ tl zout

Voor de vulling

  • 75 g roomboter zacht
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl pumpkin spice optioneel

Voor het glazuur

Instructies

  • Meng melk, gist en suiker en laat 5 min schuimen. Voeg boter, pompoenpuree en ei toe. Voeg bloem en zout toe en kneed 8–10 min tot een soepel deeg. Laat 1 uur rijzen.
  • Meng zachte boter, bruine suiker, kaneel en pumpkin spice tot een smeerbare pasta.
  • Rol deeg uit tot 40x30 cm. Bestrijk met vulling, rol strak op en snijd in 12 rolletjes, je homemade pumpkin spice cinnamon rolls!
  • Leg in ingevette ovenschaal en laat 30–40 min rijzen.
  • Bakken: 20–25 min op 180 °C tot goudbruin.
  • Meng roomkaas, poedersuiker, melk en vanille. Bestrijk de warme pompoenbroodjes royaal.

Video

Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten