Go Back
+ servings
Raffaello Wolkentaart – luchtig, romig en feestelijk kookenbakrecepten.nl

Raffaello Wolkentaart

Heb jij wel eens een wolkentaart op? Met rafaello? Dit is denk ik echt 1 van mijn top 5 recepten.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 35 minutes
afkoeltijd: 30 minutes
Totaal: 1 hour 15 minutes
Menugang: taart
Keuken: nederlands
Zoekwoord: raffaello, wolkentaart
Porties: 6 personen

Benodigdheden

  • 1 springvorm 18 cm
  • 1 mixer

Ingrediënt
 

Voor het biscuit

Voor de vulling en topping

  • 250 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 1 pot kokosspread
  • 2 el suiker naar smaak
  • 1 zakje klopfix
  • Geraspte kokos
  • 6 Raffaello balletjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en smeer de springvorm in en leg in het onderste gedeelte bakpapier (18 cm).
  • Klop de eieren met de suiker in 7–10 minuten tot een dikke, schuimige massa.
  • Zeef de bloem, vanillepoeder en zout. Spatel dit luchtig door het beslag.
  • Giet in de vorm en bak 30–35 minuten. Laat volledig afkoelen voordat je de taart doorsnijdt.
  • Klop de slagroom lobbig (bijna stijf, maar nog net niet).
  • Mix de kokosnootspread erdoor en voeg het zakje klopfix toe voor extra stevigheid.
  • Spatel vervolgens voorzichtig de mascarpone erdoor. Je krijgt een romige, stabiele vulling die perfect werkt voor taartlagen.
  • Snijd de afgekoelde biscuit in twee lagen. En laat een half uur goed afkoelen.
  • Leg de tweede laag erop en bestrijk de hele taart met de rest van de room. Ook de zijkanten!
  • Strooi er geraspte kokos overheen voor die typische Raffaello-look.
  • Decoreer met Raffaello balletjes bovenop – strak in een cirkel of speels verdeeld.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten