Meng de bloem, fijne griesmeel, zout, suiker en droge gist in een grote kom.
Voeg geleidelijk warm water toe en kneed het mengsel totdat je een soepel en elastisch deeg hebt. Dit kan ongeveer 10-15 minuten duren. Het deeg moet zacht en plakkerig zijn. (ik gebruik altijd een keukenmachine dat scheelt veel gekneed)
Pak een schone kom en vet deze in.
Leg het deeg in de schone kom en dek af met een schone doek en laat het 60 minuten rusten op een warme plaats.
Smeer je handen in met zonnebloemolie en verdeel het deeg in kleine balletjes ter grootte van een golfbal.
Plaats de balletjes op een ingevette bakplaat en dek ze af met een doek. Laat ze nog eens 10 minuten rusten.
Vet je werkblad in met een beetje zonnebloemolie.
Neem een deegbal en druk deze plat met je handen. Blijf het deeg uitrekken tot je een dunne, bijna doorzichtige cirkel krijgt. Het gebruik van extra zonnebloemolie kan helpen om het deeg soepel te houden.
Strooi een beetje fijne griesmeel over het uitgerekte deeg.
Vouw de linker- en rechterkant van het deeg naar het midden zodat je een rechthoek krijgt.
Strooi wat griesmeel tussen de laagjes.
Vouw vervolgens de boven- en onderkant naar het midden zodat je een vierkant krijgt.
Druk het vierkant zachtjes plat en herhaal dit proces met de overige deegballen.
Verhit een zware koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur. (gebruik een bakplaat die PFAS-vrij is)
Bestrijk de pan licht met gesmolten boter.
Bak elke msemmen aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant. Bestrijk de bovenkant af en toe met gesmolten boter tijdens het bakken.