Oven voorverwarmen: Verwarm de oven op 175°C boven- en onderwarmte.
Klop de boter met de suiker romig.
Meng het ei en vanille-extract erdoor.
Zeef bloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder. Voeg toe aan het mengsel.
Meng de rode kleurstof en azijn door het deeg tot de kleur mooi egaal is.
Roer eventueel de witte chocoladechips erdoor.
Maak grote bolletjes van het deeg (ongeveer 80 g per stuk) en leg ze op de bakplaat.
Bak 10–12 minuten. Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat, ze worden dan nog steviger.
Klop de roomkaas en boter samen tot een romig mengsel.
Voeg vanille-extract en zout toe en mix goed.
Zeef de poedersuiker en voeg beetje bij beetje toe, mix op lage snelheid.
Mix 2–3 minuten op hoge snelheid tot een luchtige, gladde frosting.
Spuit of schep de frosting op afgekoelde red velvet cookies.