Go Back
+ servings
Red Velvet Crumbl Cookies kookenbakrecepten.nl

Red Velvet Crumbl Cookies

Die dieprode kleur, een vleugje cacao en de romige witte chocolade maken ze net even anders dan gewone koekjes.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 0 minutes
Baktijd: 12 minutes
Totaal: 21 minutes
Menugang: cookie, koek
Keuken: Amerikaans
Zoekwoord: crumbl cookies, red velvet
Porties: 8 koeken

Ingrediënt
 

Voor de koeken

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 220 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 tl rode kleurstofpoeder of naar wens
  • 1 el witte azijn
  • 50 g witte chocoladechips optioneel

Voor de frosting

  • 225 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 115 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 250 –300 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout

Instructies

  • Oven voorverwarmen: Verwarm de oven op 175°C boven- en onderwarmte.
  • Klop de boter met de suiker romig.
  • Meng het ei en vanille-extract erdoor.
  • Zeef bloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder. Voeg toe aan het mengsel.
  • Meng de rode kleurstof en azijn door het deeg tot de kleur mooi egaal is.
  • Roer eventueel de witte chocoladechips erdoor.
  • Maak grote bolletjes van het deeg (ongeveer 80 g per stuk) en leg ze op de bakplaat.
  • Bak 10–12 minuten. Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat, ze worden dan nog steviger.
  • Klop de roomkaas en boter samen tot een romig mengsel.
  • Voeg vanille-extract en zout toe en mix goed.
  • Zeef de poedersuiker en voeg beetje bij beetje toe, mix op lage snelheid.
  • Mix 2–3 minuten op hoge snelheid tot een luchtige, gladde frosting.
  • Spuit of schep de frosting op afgekoelde red velvet cookies.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten