Go Back
+ servings
Red Velvet pepernoten cupcakes image kookenbakrecepten.nl (2)

Red Velvet pepernoten cupcakes

Feestelijke red velvet cupcakes met pepernoten en romige topping, zacht, kruidig en perfect voor de feestdagen.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 18 minutes
afkoeltijd: 30 minutes
Totaal: 28 minutes
Menugang: cupcakes
Keuken: Amerikaans
Zoekwoord: cup cakes, pepernoten, red velvet
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënt
 

Voor de cupcakes

  • 250 g bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • ¼ tl zout
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 120 ml karnemelk of melk met een kneepje citroensap
  • 1 tl rode kleurstof gelbasis geeft de mooiste kleur
  • 1 tl witte azijn
  • 100 g pepernoten grof gehakt

Voor de topping

  • 250 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 100 g roomboter op kamertemperatuur
  • 200 g poedersuiker
  • ½ tl vanille-extract
  • Extra pepernoten of kruimels voor decoratie

Instructies

  • Zet de oven aan op 175°C (boven- en onderwarmte) en vul je muffinvorm met papiertjes.
  • Zeef bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout in een kom.
  • Mix in een andere kom de olie, suiker, eieren en vanille-extract tot het licht en romig is.
  • Voeg vervolgens de karnemelk, azijn en kleurstof toe.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan het natte mengsel en mix kort tot een glad beslag.
  • Spatel daarna de gehakte pepernoten er luchtig door.
  • Verdeel het beslag over de 12 vormpjes (ongeveer ⅔ vol).
  • Bak ze 18–20 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat volledig afkoelen op een rooster.
  • Klop de boter en roomkaas romig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix tot een gladde, luchtige frosting.
  • Meng tot slot het vanille-extract erdoor.
  • Spuit of smeer de frosting op de afgekoelde cupcakes. Werk af met wat pepernoten of kruimels bovenop.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten