Go Back
rendang recept

Rendang

Rendang is een langzaam gestoofd rundvleesgerecht uit Indonesiƫ, vol kruidige smaken
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 4 hours
0 minutes
Totaal: 4 hours 5 minutes
Menugang: avondeten, vlees
Keuken: indonesisch
Zoekwoord: draadjesvlees, rendang, rundvlees, stoofvlees

Benodigdheden

  • 1 braadpan

Ingrediƫnt
 

  • 800 g runderriblappen of sukadelappen
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 rode pepers zonder zaadjes en fijngesneden
  • 2 cm gember geraspt
  • 2 cm laos galanga, geraspt (of extra gember)
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 2 blaadjes kaffir lime of laurier
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 el olie
  • zout naar smaak

Instructies

  • Snijd het rundvlees in grove stukken.
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook, gember, laos en rode peper tot het begint te geuren.
  • Voeg de specerijen toe (kurkuma, koriander, komijn) en bak kort mee.
  • Leg het vlees in de pan en bak rondom bruin.
  • Voeg de kokosmelk, citroengras, kaffir lime en suiker toe. Breng aan de kook.
  • Laat de rendang op laag vuur 3 tot 4 uur stoven met de deksel half op de pan, tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt.
  • Proef en breng eventueel extra op smaak met zout.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten