Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Romige champignonsoep
Champignonsoep is zo’n klassieker die je eigenlijk altijd op tafel kunt zetten.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
15
minutes
minutes
0
minutes
minutes
Totaal:
24
minutes
minutes
Menugang:
soep
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
champignonsoep, herfstrecepten
Ingrediënt
1x
2x
3x
400
g
champignons
in plakjes
1
ui
gesnipperd
2
teentjes knoflook
fijngehakt
750
ml
groentebouillon
100
ml
kookroom
2
el boter
1
el olijfolie
2
takjes verse tijm
Peper en zout
Optioneel: een paar druppels truffelolie en verse peterselie ter garnering
Instructies
Verhit 2 el boter en 1 el olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de gesnipperde ui en geperste knoflook glazig totdat ze zacht en geurend zijn.
Voeg de plakjes champignons toe en bak ze 5–7 minuten mee tot ze mooi bruin kleuren. Leg een paar plakjes apart voor de garnering.
Voeg 750 ml groentebouillon en 2 takjes verse tijm toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Verwijder de tijmtakjes en pureer de soep glad met een staafmixer.
Roer 100 ml kookroom door de soep en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep in kommen, druppel er een klein beetje truffelolie over en garneer met de apart gehouden champignonplakjes en wat verse peterselie.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten