Go Back
Romige Champignonsoep met een Unieke Touch

Romige champignonsoep

Champignonsoep is zo’n klassieker die je eigenlijk altijd op tafel kunt zetten.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 15 minutes
0 minutes
Totaal: 24 minutes
Menugang: soep
Keuken: nederlands
Zoekwoord: champignonsoep, herfstrecepten

Ingrediënt
 

  • 400 g champignons in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • Peper en zout
  • Optioneel: een paar druppels truffelolie en verse peterselie ter garnering

Instructies

  • Verhit 2 el boter en 1 el olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de gesnipperde ui en geperste knoflook glazig totdat ze zacht en geurend zijn.
  • Voeg de plakjes champignons toe en bak ze 5–7 minuten mee tot ze mooi bruin kleuren. Leg een paar plakjes apart voor de garnering.
  • Voeg 750 ml groentebouillon en 2 takjes verse tijm toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder de tijmtakjes en pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Roer 100 ml kookroom door de soep en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen, druppel er een klein beetje truffelolie over en garneer met de apart gehouden champignonplakjes en wat verse peterselie.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten