Pasta koken:
Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Kippendijen bakken:
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes kippendij toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Saus maken:
Voeg de boter toe aan dezelfde pan en smelt op middelhoog vuur. Doe de ui en knoflook erbij en bak tot de ui zacht is, ongeveer 3 minuten.
Voeg de champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5-6 minuten.
Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel even inkoken, ongeveer 2-3 minuten.
Roer de kookroom erdoor en laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen tot hij iets ingedikt is.
Samenvoegen:
Voeg de gebakken kippendijen weer toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus. Als de saus te dik is, kun je een beetje van het achtergehouden kookvocht toevoegen.
Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor tot het volledig is gesmolten en de pasta bedekt is met de saus.
Serveren:
Serveer de pasta in diepe borden en garneer met verse peterselie en eventueel extra Parmezaanse kaas.