Go Back
pasta

Romige pasta met champignon en kippendij

Dit recept voor pasta met kippendijen in een romige champignonsaus is precies wat je nodig hebt! De malse stukjes kip gaan perfect samen met de romige saus, en de geur van knoflook en gebakken champignons vult je huis met een heerlijke geur.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totaal: 38 minutes
Menugang: avondeten, hoofdgerecht
Keuken: italiaans
Zoekwoord: champignons, kippendij, pasta

Ingrediƫnt
 

  • 300 g pasta bijv. penne, fusilli, of tagliatelle
  • 400 g kippendijen zonder bot en in stukjes gesneden
  • 250 g champignons in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 100 ml kippenbouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie

Instructies

  • Pasta koken:
  • Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  • Kippendijen bakken:
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes kippendij toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Saus maken:
  • Voeg de boter toe aan dezelfde pan en smelt op middelhoog vuur. Doe de ui en knoflook erbij en bak tot de ui zacht is, ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5-6 minuten.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel even inkoken, ongeveer 2-3 minuten.
  • Roer de kookroom erdoor en laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen tot hij iets ingedikt is.
  • Samenvoegen:
  • Voeg de gebakken kippendijen weer toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus. Als de saus te dik is, kun je een beetje van het achtergehouden kookvocht toevoegen.
  • Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor tot het volledig is gesmolten en de pasta bedekt is met de saus.
  • Serveren:
  • Serveer de pasta in diepe borden en garneer met verse peterselie en eventueel extra Parmezaanse kaas.

Tips

  • Vervang de kip door tofu of paddenstoelen voor een vegetarische variant.
  • Bewaar restjes maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Romige pasta met champignon en kippendij
Amount per Serving
Calories
550
% Daily Value*
Fat
 
25
g
38
%
Carbohydrates
 
50
g
17
%
Fiber
 
3
g
13
%
Protein
 
30
g
60
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten