Go Back
+ servings
pompoensoep

Romige Pompoensoep – Een Heerlijk Verwarmend Herfstrecept

Romige Pompoensoep, een heerlijk verwarmend herfstrecept. Dit romige recept is niet alleen eenvoudig te maken, maar zit ook boordevol smaak. Perfect voor een koude dag of als lichte maaltijd. In dit recept ontdek je hoe je met simpele ingrediënten een smaakvol gerecht op tafel zet dat je hele gezin zal verrassen. Deze pompoensoep is zacht en romig, met een subtiele hint van kruiden die het gerecht perfect in balans brengen. Bewaar het recept voor later of deel het met vrienden!
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totaal: 45 minutes
Menugang: Soup
Zoekwoord: herfstrecepten, pompoensoep
Porties: 4

Ingrediënt
 

  • 1 kg pompoen geschild en in blokjes – Pompoen vormt de basis van dit gerecht. Kies voor een Hokkaido of flespompoen voor een zoete, romige smaak.
  • 1 ui gesnipperd – Uien geven de soep een diepe, hartige basis.
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt – Voor een subtiele knoflooksmaak die de pompoen complimenteert.
  • 1 liter groentebouillon – Bouillon voegt hartigheid toe en balanceert de zoetheid van de pompoen.
  • 200 ml kookroom of kokosmelk voor een vegan versie – Dit maakt de soep heerlijk romig en zacht.
  • 1 tl komijnpoeder – Geeft een warme aardse smaak die de zoetheid van de pompoen aanvult.
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: geroosterde pompoenpitten en verse peterselie voor garnering

Instructies

  • Stap 1: Fruit de ui en knoflook Begin met het verhitten van een scheutje olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig en zacht zijn. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten.Pro-tip: Voeg een snufje zout toe tijdens het fruiten van de uien, dit helpt de smaken vrij te geven.
  • Stap 2: Voeg de pompoen en kruiden toe Voeg de pompoenblokjes en het komijnpoeder toe aan de pan. Roer goed door zodat de pompoen de smaken van de ui, knoflook en kruiden opneemt. Bak dit voor ongeveer 5 minuten tot de pompoen iets zachter wordt.Tip: Door de pompoen kort aan te bakken, karameliseert de buitenkant een beetje, wat de zoetheid versterkt.
  • Stap 3: Voeg de bouillon toe en laat sudderen Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur lager en laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de pompoen helemaal zacht is.Smaakvolle tip: Roer af en toe door om te voorkomen dat de pompoen aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Stap 4: Pureer de soep Gebruik een staafmixer of een blender om de soep glad te pureren. Voeg de kookroom toe en meng alles goed door elkaar. Proef de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.Pro-tip: Als je van een dikkere soep houdt, kun je wat minder bouillon gebruiken. Wil je de soep juist wat dunner? Voeg dan wat extra bouillon of water toe.
  • Stap 5: Serveer en garneer Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten en verse peterselie voor extra smaak en een mooie presentatie. Serveer met knapperig brood of een frisse salade.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Romige Pompoensoep – Een Heerlijk Verwarmend Herfstrecept
Amount per Serving
Calories
200
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten