Meng bloem, bakpoeder en zout. Voeg water en olie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat 30 minuten rusten onder een vochtige doek. Verdeel in 4 bolletjes, rol ze uit tot een pannenkoek en bak ze één voor één in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin. Smeer eventueel lichtjes in met olie na het bakken voor extra zachtheid.
Verhit olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg masala toe en bak even mee. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg tomaat en tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en schenk het water erbij. Laat 25–30 minuten zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt en de kip heerlijk zacht is.
Aardappels en kousenband:Kook de aardappels in water met kurkuma en zout in 15 minuten gaar. Kook de kousenband 5 minuten in gezouten water of roerbak in olie tot beetgaar.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Roti met kip masala
Amount per Serving
Calories
650
% Daily Value*
Fat
30
g
46
%
Sodium
1.5
mg
0
%
Carbohydrates
55
g
18
%
Fiber
7
g
29
%
Protein
35
g
70
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.