Go Back
+ servings
roti kip masala

Roti met kip masala

Er zijn van die gerechten die altijd goed zijn. Roti is er zo eentje.
Voorbereiding: 1 hour 30 minutes
Kooktijd: 20 minutes
rusttijd: 30 minutes
Totaal: 1 hour
Menugang: avondeten
Keuken: surinaams
Zoekwoord: kip masala, roti, surinaams
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Grote mengkom
  • deegroller
  • plastic folie

Ingrediënt
 

Voor de kip masala:

  • 800 g kipdijfilet in stukjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tomaat in blokjes
  • 2 el Surinaamse masala verkrijgbaar bij toko
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl zout of naar smaak
  • 200 ml water
  • 2 el zonnebloemolie

Voor de aardappels:

  • 500 g kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 1 tl kurkuma
  • Snuf zout

Voor de kousenband:

  • 300 g kousenband of sperziebonen, in stukjes
  • 1 tl olie
  • Snufje zout

Voor de roti (pannenkoek)

  • 300 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 ml lauwwarm water
  • 2 el zonnebloemolie

Instructies

  • Meng bloem, bakpoeder en zout. Voeg water en olie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat 30 minuten rusten onder een vochtige doek. Verdeel in 4 bolletjes, rol ze uit tot een pannenkoek en bak ze één voor één in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin. Smeer eventueel lichtjes in met olie na het bakken voor extra zachtheid.
  • Verhit olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg masala toe en bak even mee. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg tomaat en tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en schenk het water erbij. Laat 25–30 minuten zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt en de kip heerlijk zacht is.
  • Aardappels en kousenband:Kook de aardappels in water met kurkuma en zout in 15 minuten gaar. Kook de kousenband 5 minuten in gezouten water of roerbak in olie tot beetgaar.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Roti met kip masala
Amount per Serving
Calories
650
% Daily Value*
Fat
 
30
g
46
%
Sodium
 
1.5
mg
0
%
Carbohydrates
 
55
g
18
%
Fiber
 
7
g
29
%
Protein
 
35
g
70
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten