optioneel partjes citroen en verse peterselie voor de afwerking
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of paellapan. Bak de kip rondom goudbruin. Voeg dan de chorizo toe en bak mee tot deze lekker begint te geuren en wat vet loslaat.
Voeg nu de ui, knoflook en paprika toe en bak deze een paar minuten mee tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg de rijst toe samen met het gerookte paprikapoeder en kurkuma. Roer goed door zodat de rijst de smaken opneemt.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en draai het vuur daarna laag. Laat het geheel zo’n 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe voorzichtig zodat de rijst niet aan de bodem plakt.
De laatste 5 minuten voeg je de doperwten toe. Laat het geheel zachtjes doorgaren tot het vocht is opgenomen en de rijst gaar is.
Serveer met wat verse peterselie en partjes citroen. Zó simpel, maar zó lekker!
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Simpele Paella met Kip & Chorizo
Amount per Serving
Calories
580
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Sodium
1
mg
0
%
Carbohydrates
55
g
18
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
34
g
68
%
Calcium
1
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.