Go Back
+ servings
Simpele Paella met Kip & Chorizo

Simpele Paella met Kip & Chorizo

Ben je op zoek naar een simpele paella met kip die ook nog eens vol smaak zit?
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
0 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: spaans
Zoekwoord: paella, paella met kip, spaanse recepten, wereldgerechten
Porties: 6 personen

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 300 g kipdijfilet in stukjes
  • 100 g chorizo in halve plakjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 150 g diepvriesdoperwten
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 300 g paellarijst of risottorijst
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkuma voor de kleur
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken
  • optioneel partjes citroen en verse peterselie voor de afwerking

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of paellapan. Bak de kip rondom goudbruin. Voeg dan de chorizo toe en bak mee tot deze lekker begint te geuren en wat vet loslaat.
  • Voeg nu de ui, knoflook en paprika toe en bak deze een paar minuten mee tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg de rijst toe samen met het gerookte paprikapoeder en kurkuma. Roer goed door zodat de rijst de smaken opneemt.
  • Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en draai het vuur daarna laag. Laat het geheel zo’n 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe voorzichtig zodat de rijst niet aan de bodem plakt.
  • De laatste 5 minuten voeg je de doperwten toe. Laat het geheel zachtjes doorgaren tot het vocht is opgenomen en de rijst gaar is.
  • Serveer met wat verse peterselie en partjes citroen. Zó simpel, maar zó lekker!

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Simpele Paella met Kip & Chorizo
Amount per Serving
Calories
580
% Daily Value*
Fat
 
22
g
34
%
Sodium
 
1
mg
0
%
Carbohydrates
 
55
g
18
%
Sugar
 
4
g
4
%
Protein
 
34
g
68
%
Calcium
 
1
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten