Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sneeuwgebakjes
Er zijn van die desserts waar je blij van wordt zodra je ze ziet. Deze
sneeuwgebakjes met witte chocolademousse en kokos
zijn er zo eentje.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
5
minutes
minutes
Kooktijd:
1
minute
minute
Opstijven:
2
hours
hours
Totaal:
2
hours
hours
6
minutes
minutes
Menugang:
gebak
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
chocolademousse, mousse, sneeuwgebakjes, witte chocolade
Porties:
6
gebakjes
Benodigdheden
1 steelpan
6 gebaksschelpjes
Ingrediënt
1x
2x
3x
6
Jos Poel gebaksschelpen
150
g
witte chocolade
250
ml
slagroom
1
tl vanille-extract
1
el suiker
½
tl agar agar poeder
2
el melk
3
el geraspte kokos
+ extra om te bestrooien
Instructies
Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron (korte intervallen!). Laat iets afkoelen.
Verwarm de melk in een pannetje en voeg de agar agar toe. Laat dit 1–2 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren.
Meng de gesmolten chocolade en vanille door het agar agar-mengsel. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel.
Zet de mousse minstens 2 uur in de koelkast zodat hij mooi opstijft.
Bestrijk de binnenkant van de Jos Poel schelpen met een dun laagje witte chocolade en laat uitharden.
Vul de schelpen met de mousse (met een lepel of spuitzak).
Bestrooi royaal met kokos.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten