Go Back
+ servings
Sneeuwgebakjes met witte chocolademousse en kokos (zonder gelatine) kookenbakrecepten.nl

Sneeuwgebakjes

Er zijn van die desserts waar je blij van wordt zodra je ze ziet. Deze sneeuwgebakjes met witte chocolademousse en kokos zijn er zo eentje.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 1 minute
Opstijven: 2 hours
Totaal: 2 hours 6 minutes
Menugang: gebak
Keuken: nederlands
Zoekwoord: chocolademousse, mousse, sneeuwgebakjes, witte chocolade
Porties: 6 gebakjes

Benodigdheden

  • 1 steelpan
  • 6 gebaksschelpjes

Ingrediënt
 

  • 6 Jos Poel gebaksschelpen
  • 150 g witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el suiker
  • ½ tl agar agar poeder
  • 2 el melk
  • 3 el geraspte kokos + extra om te bestrooien

Instructies

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron (korte intervallen!). Laat iets afkoelen.
  • Verwarm de melk in een pannetje en voeg de agar agar toe. Laat dit 1–2 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren.
  • Meng de gesmolten chocolade en vanille door het agar agar-mengsel. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Zet de mousse minstens 2 uur in de koelkast zodat hij mooi opstijft.
  • Bestrijk de binnenkant van de Jos Poel schelpen met een dun laagje witte chocolade en laat uitharden.
  • Vul de schelpen met de mousse (met een lepel of spuitzak).
  • Bestrooi royaal met kokos.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten