Go Back
makkelijke sauzen

Snel en Simpel: 3 Makkelijke Sauzen die Je Zelf Kunt Maken

Welkom in de heerlijke wereld van makkelijke sauzen! Wie houdt er nu niet van een goede saus? Deze smaakmakers zijn de onmisbare toevoegingen die elke maaltijd nog lekkerder maken en je snacks naar een hoger niveau tillen.
Voorbereiding: 20 minutes
Totaal: 20 minutes
Menugang: bijgerecht
Keuken: nederlands
Zoekwoord: dipsaus, mayonaise, pistache, saus

Ingrediƫnt
 

Pistache saus

  • 100 g pistachenoten ongezouten en gepeld
  • 150 g Griekse yoghurt of roomkaas
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • een beetje olijfolie voor extra romigheid

Zelfgemaakte Mayonaise

  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 eidooier
  • 250 ml zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak

Honing-Mosterd Dipsaus

  • 3 el honing
  • 3 el Dijonmosterd
  • 1 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn of citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Pistache saus

  • Doe de pistachenoten in een keukenmachine en maal ze tot een fijne pasta.
  • Voeg de Griekse yoghurt (of roomkaas), knoflook, citroensap, zout en peper toe.
  • Mix alles goed door tot je een gladde, romige saus hebt. Voeg eventueel een paar druppels olijfolie toe voor extra romigheid.
  • Proef en pas de smaak aan met meer zout of citroensap indien nodig.

Zelfgemaakte Mayonaise

  • Doe de eidooier en mosterd in een kom en klop goed door elkaar.
  • Voeg druppelsgewijs de olie toe terwijl je blijft kloppen, tot de mayonaise emulsificeert en dikker wordt.
  • Voeg azijn of citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Klop nog even door.

Honing-Mosterd Dipsaus

  • Meng de honing, Dijonmosterd en mayonaise in een kom.
  • Roer goed door tot alles goed gemengd is.
  • Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct of laat even staan in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten