Soms heb je gewoon trek in een heerlijk dessert, maar geen zin om uren in de keuken te staan. Deze chocolademousse heb ik gemaakt zonder eieren en is echt ideaal: snel, makkelijk en zó lekker dat je er gegarandeerd indruk mee maakt. En het mooiste? Je hebt maar vier ingrediënten nodig! In deze blogpost vertel ik je onder andere wat chocolade met je doet en natuurlijk hoe je dit lekkere toetje maakt.
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat het iets afkoelen, maar zorg dat het nog vloeibaar is.
Klop in een grote kom de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract tot zachte pieken. Klop niet te stijf; het moet luchtig blijven.
Voeg de gesmolten chocolade voorzichtig toe aan de slagroom en spatel het er rustig doorheen. Zorg dat alles goed gemengd is, maar behoud de luchtigheid.
Schep de mousse in kleine glaasjes of kommetjes en laat het minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.