Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de aardappelschijfjes en uien toe. Bak ze langzaam gaar (ze mogen niet bruin worden), ongeveer 20-25 minuten. Roer af en toe.
Klop ondertussen de eieren los in een grote kom met een snuf zout (en eventueel peper).
Haal de aardappels en uien uit de pan met een schuimspaan en laat even uitlekken. Meng ze daarna door het eimengsel.
Giet het overtollige vet uit de pan, laat een klein laagje achter, en giet het mengsel terug in de pan.
Laat de tortilla op laag vuur ongeveer 8-10 minuten bakken tot de onderkant goudbruin is.
Leg een bord of deksel op de pan en draai de tortilla voorzichtig om. Laat de andere kant nog 5 minuten bakken.
Serveer warm, lauwwarm of koud.