Go Back
+ servings
toscaanse kip

Toscaanse Kip met Gnocchi en Spinazie

Toscaanse kip met gnocchi en spinazie: een romig, snel en smaakvol eenpansgerecht voor elke doordeweekse avond
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: hoofdgerecht
Keuken: italiaans
Zoekwoord: comfort food, gnocchi, toscaanse kip
Porties: 3

Ingrediënt
 

  • 500 g gnocchi vers of koelvers
  • 2 kipfilets in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 150 g verse spinazie
  • 100 g zongedroogde tomaten in reepjes
  • 200 ml kookroom of plantaardige room
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • Optioneel: snufje chilivlokken verse basilicum of peterselie, citroenrasp

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Bak de kipblokjes rondom goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet even apart.
  • Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg de gnocchi toe en bak ze een paar minuten mee tot ze licht krokant zijn.
  • Giet de kookroom erbij, voeg de zongedroogde tomaten, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus iets indikt.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken. Doe daarna de kip terug in de pan en meng alles goed. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje chilivlokken.
  • Serveer de Toscaanse kip met gnocchi en spinazie met verse kruiden en eventueel wat citroenrasp.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Toscaanse Kip met Gnocchi en Spinazie
Amount per Serving
Calories
450
% Daily Value*
Fat
 
20
g
31
%
Carbohydrates
 
50
g
17
%
Protein
 
25
g
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten