Go Back

Tropical Koekjes No-bake

Tropical Koekjes! Maak kennis met deze onweerstaanbare no-bake traktatie die je smaakpapillen zal verrassen! Deze koekjes zijn opgebouwd uit lagen van romige slagroom-mascarpone vulling, frisse passievrucht, en een knapperige speculoosbasis, allemaal gehuld in een dekentje van witte chocolade.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 5 minutes
Totaal: 1 hour 15 minutes
Menugang: chocolate, cookie
Keuken: dutch
Zoekwoord: no bake

Benodigdheden

Ingrediƫnt
 

  • 150 g speculoos koekjes
  • 50 g gesmolten boter
  • 200 g witte chocolade gesmolten
  • 1 passievrucht sap en pulp
  • 100 ml slagroom
  • 100 g mascarpone
  • 1 eetlepel suiker
  • 1-2 passievruchten sap en pulp
  • 100 g ananas in kleine stukjes gesneden
  • Enkele blaadjes verse munt
  • Extra passievrucht optioneel, voor garnering

Instructies

  • Maal de speculoos koekjes fijn in een hakmolen tot ze een zandachtige structuur hebben.
  • Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter tot een stevig mengsel. Zet dit apart.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  • Giet een dun laagje gesmolten witte chocolade in de siliconen vormpjes, zodat de bodem en de zijkanten volledig bedekt zijn.
  • Zet de vormpjes in de koelkast om de chocolade te laten opstijven.
  • Klop de slagroom met de suiker tot zachte pieken.
  • Voeg de mascarpone toe en klop verder tot een stevig, glad mengsel.
  • Roer het sap en de pulp van 1-2 passievruchten erdoor. Zet de vulling in de koelkast om op te stijven.
  • Zodra de eerste laag witte chocolade is uitgehard, vul je de vormpjes met een laag van de passievrucht-slagroom-mascarpone vulling, net tot onder de rand.
  • Druk vervolgens een laagje van het speculoos-botermengsel op de mascarponevulling, zodat het geheel goed wordt afgedekt en stevig aangedrukt.
  • Giet nog een dun laagje gesmolten witte chocolade over het koekjesmengsel om de koekjes volledig af te sluiten.
  • Zet de vormpjes terug in de koelkast om de chocolade volledig te laten uitharden.
  • Haal de koekjes uit de siliconen vormpjes zodra ze volledig zijn uitgehard.
  • Garneer elk koekje met een paar stukjes verse ananas, een klein beetje passievruchtpulp, en een blaadje munt voor een frisse en kleurrijke afwerking.
  • Bewaar de koekjes in de koelkast tot je ze serveert. Deze no-bake lekkernijen zijn perfect om indruk te maken met minimale moeite, en bieden een heerlijke combinatie van zoete, romige, en fruitige smaken!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten