Maal de speculoos koekjes fijn in een hakmolen tot ze een zandachtige structuur hebben.
Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter tot een stevig mengsel. Zet dit apart.
Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Giet een dun laagje gesmolten witte chocolade in de siliconen vormpjes, zodat de bodem en de zijkanten volledig bedekt zijn.
Zet de vormpjes in de koelkast om de chocolade te laten opstijven.
Klop de slagroom met de suiker tot zachte pieken.
Voeg de mascarpone toe en klop verder tot een stevig, glad mengsel.
Roer het sap en de pulp van 1-2 passievruchten erdoor. Zet de vulling in de koelkast om op te stijven.
Zodra de eerste laag witte chocolade is uitgehard, vul je de vormpjes met een laag van de passievrucht-slagroom-mascarpone vulling, net tot onder de rand.
Druk vervolgens een laagje van het speculoos-botermengsel op de mascarponevulling, zodat het geheel goed wordt afgedekt en stevig aangedrukt.
Giet nog een dun laagje gesmolten witte chocolade over het koekjesmengsel om de koekjes volledig af te sluiten.
Zet de vormpjes terug in de koelkast om de chocolade volledig te laten uitharden.
Haal de koekjes uit de siliconen vormpjes zodra ze volledig zijn uitgehard.
Garneer elk koekje met een paar stukjes verse ananas, een klein beetje passievruchtpulp, en een blaadje munt voor een frisse en kleurrijke afwerking.
Bewaar de koekjes in de koelkast tot je ze serveert. Deze no-bake lekkernijen zijn perfect om indruk te maken met minimale moeite, en bieden een heerlijke combinatie van zoete, romige, en fruitige smaken!