Eventueel: handje doperwtjes of maïs voor extra kleur
Instructies
Spoel de rijst goed onder koud water en laat het 5–10 minuten weken. Dit zorgt voor luchtige, losse korrels.
Smelt de boter in een pan, bak de vermicelli goudbruin en voeg de ui toe. Bak kort mee tot glazig.
Voeg de rijst toe en bak 2–3 minuten mee. Giet de bouillon erbij, voeg zout toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en laat nog 5 minuten rusten. Roer voorzichtig los met een vork en voeg peterselie en pijnboompitten toe.
Verhit olijfolie in een koekenpan. Kruid de kip met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Bak in 6–8 minuten goudbruin en gaar.
Verhit olijfolie in een pan en bak paprika, courgette en doperwtjes 5–7 minuten tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met sumak of een scheutje citroensap voor frisse smaak.
Schep de pilav op borden en verdeel de kip en groenten erover. Garneer eventueel met extra peterselie en pijnboompitten.