Go Back
zelf tzatziki maken

Tzatziki maken

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar zodra de zon begint te schijnen, krijg ik zin in frisse smaken. En dan kom ik al snel uit bij tzatziki.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 0 minutes
0 minutes
Totaal: 5 minutes
Menugang: saus
Keuken: grieks
Zoekwoord: grieks yoghurt, tzatziki

Benodigdheden

  • 1 rasp

Ingrediënt
 

  • ½ komkommer
  • 250 g Griekse yoghurt bij voorkeur 10% vet
  • 1 à 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel citroensap of witte wijnazijn
  • 1 eetlepel verse dille of munt fijngehakt
  • Snuf zout
  • Optioneel versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Rasp de komkommer grof met een rasp. Doe de rasp in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Dit voorkomt dat je tzatziki te waterig wordt.
  • Doe de Griekse yoghurt in een kom en roer de geraspte komkommer erdoorheen.
  • Voeg de geperste knoflook, olijfolie, citroensap, zout en kruiden toe. Meng alles goed.
  • Zet de tzatziki minstens 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Tip: Serveer met een drizzle olijfolie en een paar takjes dille als finishing touch.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten