Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vegetarische rijstsalade met feta en geroosterde groenten
Op zoek naar een recept dat je weinig tijd kost, maar wél lekker en voedzaam is?
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
5
minutes
minutes
Kooktijd:
11
minutes
minutes
afkoeltijd:
1
hour
hour
Totaal:
15
minutes
minutes
Menugang:
bijgerecht, salade
Keuken:
italiaans, mediteraans
Zoekwoord:
rijst, rijstsalade, salade
Porties:
4
personen
Benodigdheden
1 pan
1 schaal
Ingrediënt
1x
2x
3x
Voor de salade:
300
g
basmati- of pandanrijst
1
rode paprika
1
gele paprika
1
courgette
1
rode ui
150
g
feta
50
g
ongezouten zonnebloempitten of pijnboompitten
3
el olijfolie
1
tl paprikapoeder
1
tl oregano
Peper en zout naar smaak
Voor de dressing:
3
el olijfolie
1
el citroensap
1
el honing of agavesiroop
1
tl mosterd
Instructies
Kook de rijst volgens de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de groenten (paprika’s, courgette en ui) in grove stukken. Meng ze met 3 el olijfolie, paprikapoeder, oregano, peper en zout.
Rooster de groenten in de oven in ± 20 minuten gaar en licht gekaramelliseerd. Laat iets afkoelen.
Rooster de pitten kort in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn.
Maak de dressing: meng olijfolie, citroensap, honing en mosterd.
Meng de salade: doe de rijst, geroosterde groenten en dressing in een schaal. Verkruimel de feta erover en strooi de pitten er als laatste bij.
Serveer koud of lauwwarm.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Vegetarische rijstsalade met feta en geroosterde groenten
Amount per Serving
Calories
330
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Carbohydrates
40
g
13
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
10
g
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten