Go Back
+ servings
Vegetarische rijstsalade met feta en geroosterde groenten

Vegetarische rijstsalade met feta en geroosterde groenten

Op zoek naar een recept dat je weinig tijd kost, maar wél lekker en voedzaam is?
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 11 minutes
afkoeltijd: 1 hour
Totaal: 15 minutes
Menugang: bijgerecht, salade
Keuken: italiaans, mediteraans
Zoekwoord: rijst, rijstsalade, salade
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • 1 pan
  • 1 schaal

Ingrediënt
 

Voor de salade:

  • 300 g basmati- of pandanrijst
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 150 g feta
  • 50 g ongezouten zonnebloempitten of pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout naar smaak

Voor de dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 1 tl mosterd

Instructies

  • Kook de rijst volgens de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de groenten (paprika’s, courgette en ui) in grove stukken. Meng ze met 3 el olijfolie, paprikapoeder, oregano, peper en zout.
  • Rooster de groenten in de oven in ± 20 minuten gaar en licht gekaramelliseerd. Laat iets afkoelen.
  • Rooster de pitten kort in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn.
  • Maak de dressing: meng olijfolie, citroensap, honing en mosterd.
  • Meng de salade: doe de rijst, geroosterde groenten en dressing in een schaal. Verkruimel de feta erover en strooi de pitten er als laatste bij.
  • Serveer koud of lauwwarm.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Vegetarische rijstsalade met feta en geroosterde groenten
Amount per Serving
Calories
330
% Daily Value*
Fat
 
14
g
22
%
Carbohydrates
 
40
g
13
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
4
g
4
%
Protein
 
10
g
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten