Go Back
+ servings
vers Marokkaans meergranen brood

Vers Marokkaans Meergranen Brood

Vandaag nemen we je mee op een culinaire reis naar de geuren en smaken van Noord-Afrika met een traditioneel recept voor Marokkaans meergranen brood.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Rusttijd: 2 hours
Menugang: bijgerecht, brood
Keuken: arabisch
Zoekwoord: brood bakken, marokkaans brood
Porties: 8

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 500 gram volkoren meel
  • 100 gram patent bloem
  • 100 gram griesmeel
  • 250 ml lauw water
  • 1 el suiker
  • 2 zakjes instant gist
  • 2 el zout
  • 100 gr zonnebloem pitten 30 gr extra voor op de broodjes
  • 50 gr lijnzaad 20 gr extra
  • 20 gr maanzaad 10 gr extra

Instructies

  • Meng de droge ingrediënten in een grote kom.
  • Voeg het warm water en olijfolie toe aan de droge ingrediënten. Meng goed tot alles goed gemengd is.
  • Kneed het deeg op een licht bebloemd werkoppervlak gedurende ongeveer 10 minuten, tot het deeg glad en elastisch is. Je kunt dit ook doen met een keukenmachine met een deeghaak.
  • Plaats het deeg in een licht ingevette kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg rijzen op een warme plek gedurende ongeveer 1 tot 1,5 uur, of tot het in omvang is verdubbeld.
  • Verdeel de grote bol in 8 stukken en vet ze lichtjes in en vorm er bolletjes van, druk er wat zaden bovenop en pak een stuk huishoudfolie en laat het nogmaals een uur op een bakplaat rijzen.
  • Bak het brood gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het brood goudbruin is en hol klinkt als je op de onderkant klopt.
  • Haal het brood uit de oven en laat het wat afkoelen
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten