Go Back
+ servings
Verse broccolisoep met zelfgemaakte Croutons

Verse broccolisoep met zelfgemaakte Croutons

Verse broccolisoep met zelfgemaakte Croutons. een hartverwarmende kom soep. Deze soep combineert de zachte, romige smaak van broccoli met de knapperige textuur van vers gebakken croutons, wat een heerlijk contrast en extra dimensie aan het gerecht geeft.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totaal: 40 minutes
Menugang: Soup
Keuken: French
Zoekwoord: broccolisoep, croutons
Porties: 4

Benodigdheden

  • 1 staafmixer

Ingrediënt
 

Soep

  • 1 grote broccoli in roosjes gesne
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml kookroom of room naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 teentjes knoflook geperst

Croutons

  • 4 sneetjes oud brood in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentje knoflook fijngehakt
  • italiaanse kruiden
  • Gemalen zeezout naar smaak

Instructies

Soep

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en glazig zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Snijd de zijkanten van de broccoli steel eraf ( ik gebruik de hele stronk altijd )
  • Voeg de broccoliroosjes en kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat het sudderen tot de broccoli zacht is, ongeveer 15-20 minuten.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in porties in een blender tot een gladde massa.
  • Roer de room door de soep en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Croutons

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de broodblokjes met olijfolie, knoflook en een snufje zout.
  • Spreid de broodblokjes uit op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Roer ze halverwege om gelijkmatig te bakken.
  • laat ze volledig afkoelen op een rooster zodat ze goed knapperig worden.

Tips

  • Verse Broccoli: Gebruik verse broccoli voor een helderdere smaak en betere textuur.
  • Sauteer Aromaten: Begin met het sauteren van ui, knoflook, prei of sjalotten in olijfolie of boter voor extra diepte in de smaak.
  • Wortel en Selderij: Voeg fijngesneden wortel en selderij toe aan de aromaten voor een rijkere smaakbasis.
  • Zelfgemaakte Bouillon: Zelfgemaakte bouillon is vaak smaakvoller dan kant-en-klare bouillon.
  • Verse Kruiden: Voeg verse kruiden zoals tijm, rozemarijn, of basilicum toe voor extra smaak.
  • Noten of Zaden: Strooi geroosterde amandelen, zonnebloempitten of pijnboompitten over de soep voor een knapperige bite.
  • Puree en Stukken: Pureer een deel van de soep en laat de rest grof voor een interessante textuur.
  • Andere Groenten: Voeg extra groenten toe zoals spinazie, erwten, courgette of bloemkool voor een complexe smaak.
  • Gegrilde Groenten: Gegrilde groenten kunnen een heerlijke, rokerige smaak aan de soep toevoegen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten