Go Back
vijgenjam

Vijgenjam en vijgencompote

Vijgen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een veelzijdig ingrediƫnt in de keuken. Met hun zoete en rijke smaak zijn ze perfect voor zowel hartige als zoete gerechten en salades! Of je nu verse of gedroogde vijgen gebruikt, ze brengen altijd een vleugje luxe en verfijning in je gerechten. Vandaag duiken we in de wereld van vijgenjam en vijgencompote, twee heerlijke manieren om het beste uit dit fruit te halen.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Afkoelen: 1 hour
Totaal: 20 minutes
Menugang: brood
Keuken: nederlands
Zoekwoord: vijgencompote, vijgenjam

Benodigdheden

  • 1 weckpot
  • 1 pan

Ingrediƫnt
 

  • 300 g verse vijgen gewassen en in stukjes gesneden
  • 2 el honing of agavesiroop
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Doe de vijgen, suiker en citroensap in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook.
  • Laat het mengsel zachtjes pruttelen en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  • Na ongeveer 20-30 minuten zullen de vijgen zacht zijn en het mengsel dikker worden. Gebruik een staafmixer voor een gladde jam of laat de stukjes vijg intact voor een grove structuur.
  • Voeg op het einde het vanille-extract toe en roer goed door.
  • Giet de jam in gesteriliseerde potten, sluit goed af en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten