Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Viral kebab uit de oven (TikTok trend!)
Soms zie ik iets voorbij komen op TikTok waarvan ik meteen denk:
dit moet ik maken!
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
5
minutes
minutes
Kooktijd:
0
minutes
minutes
oventijd:
12
minutes
minutes
Totaal:
20
minutes
minutes
Menugang:
avondeten
Keuken:
arabische
Zoekwoord:
fastfood, kebab
Porties:
4
broodjes
Ingrediënt
1x
2x
3x
500
g
rundergehakt
2
tl paprikapoeder
1
tl knoflookpoeder
1
tl uienpoeder
1
tl komijnpoeder
½
tl chilivlokken
optioneel
1
tl zout
½
tl zwarte peper
1
el olie
voor de bakplaat
Optioneel: 1 el kebabkruiden of shoarmakruiden
3
el Yoghurt
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven/onderwarmte).
Doe het gehakt in een kom en voeg alle kruiden toe. Kneed kort door tot alles goed verdeeld is.
Leg een vel bakpapier op je werkblad, verdeel het gehakt er als plat “blok” op en leg er nog een vel bakpapier overheen.
Rol met een deegroller uit tot een flinterdunne laag van ongeveer 3–4 mm dik.
Rol de gehakt met het bakpapier erin strak op.
Leg de dunne kebablaag op een bakplaat.
Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier.
Bak 12–15 minuten tot goudbruin en licht krokant aan de randen.
Laat één minuut rusten. Snijd daarna in dunne reepjes.
Serveer in een warm Turks brood met sla, tomaat, ui en knoflooksaus.
Video
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten