Go Back
+ servings
Heerlijke yoghurt blueberry citroen cake (1)

Yoghurt blueberry citroen cake

Deze cake is luchtig, sappig en vol van smaak dankzij de verse bosbessen.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Rusttijd: 14 minutes
Totaal: 1 hour 10 minutes
Menugang: Appetizer
Keuken: nederlands
Zoekwoord: bosbessen, cake
Porties: 10

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 200 gram bloem
  • half zakje pakpoeder 8gram
  • Snufje zout
  • 200 ml griekse yoghurt
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 150 gram bosbessen
  • 100 gram poedersuiker
  • rasp van 1 schil citroen
  • 2 takjes munt

Instructies

  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Pak een andere kom en mix je de yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, vanille-extract en zonnebloemolie tot een glad mengsel. Voeg het bloemmengsel toe aan het natte mengsel en spatel tot een glad beslag.
  • Meng de bosbessen met een eetlepel bloem (dit voorkomt dat ze naar de bodem zakken) en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 °C (boven- en onderwarmte) gedurende 55-60 minuten, totdat een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster.
  • Als de cake is afgekoeld bestrooi je hem royaal met poedersuiker
  • knip de munt in stukjes en bestrooi het over de cake

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Yoghurt blueberry citroen cake
Amount per Serving
Calories
220
% Daily Value*
Fat
 
8
g
12
%
Carbohydrates
 
30
g
10
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
15
g
17
%
Protein
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten