Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Pak een andere kom en mix je de yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, vanille-extract en zonnebloemolie tot een glad mengsel. Voeg het bloemmengsel toe aan het natte mengsel en spatel tot een glad beslag.
Meng de bosbessen met een eetlepel bloem (dit voorkomt dat ze naar de bodem zakken) en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 °C (boven- en onderwarmte) gedurende 55-60 minuten, totdat een prikker er schoon uitkomt.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster.
Als de cake is afgekoeld bestrooi je hem royaal met poedersuiker
knip de munt in stukjes en bestrooi het over de cake
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Yoghurt blueberry citroen cake
Amount per Serving
Calories
220
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Carbohydrates
30
g
10
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
15
g
17
%
Protein
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.