Go Back
broodjes

Zachte broodjes gevuld met pittige gehaktballetjes

Hier is een heerlijk recept voor pittige gehaktballetjes in zachte broodjes, perfect voor een smaakvolle lunch of diner. De broodjes zijn deels gemaakt met volkorenmeel voor een extra volle smaak en de gehaktballetjes zijn gekruid met een mix van komijn, paprikapoeder en BBQ-kruiden. De pittige chili saus, paprika en ui maken dit gerecht helemaal af.
Voorbereiding: 30 minutes
Kooktijd: 1 hour
Totaal: 2 hours 30 minutes
Menugang: dinner

Benodigdheden

  • 1 pan

Ingrediënt
 

  • 200 g volkorenmeel
  • 400 g patentbloem
  • 1 zakje 7 g droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 250 ml lauwwarm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel BBQ-kruidenmix
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
  • 1 ui in dunne ringen gesneden
  • 100 ml chilisaus
  • Verse koriander of peterselie

Instructies

  • Meng het volkorenmeel, patentbloem, suiker en zout in een grote kom.
  • Voeg de droge gist toe en meng goed.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei, olijfolie, en lauwwarm water toe.
  • Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het zacht en elastisch is. Voeg indien nodig een beetje extra water of bloem toe om de juiste consistentie te krijgen.
  • Vorm een bal van het deeg en leg het in een licht ingevette kom. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg op een warme plek 1-1,5 uur rijzen, of totdat het in volume verdubbeld is.
  • Verdeel het gerezen deeg in 8-10 gelijke stukken en vorm hier bolletjes van. Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Laat de bolletjes nog eens 30 minuten rusten, afgedekt met een doek.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, komijn, paprikapoeder, BBQ-kruidenmix, zout en peper.
  • Kneed het mengsel goed door elkaar en vorm kleine gehaktballetjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar, ongeveer 8-10 minuten.
  • Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en paprika totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de chilisaus toe en verwarm alles nog even kort door.
  • Snijd de zachte broodjes open en leg er een paar gehaktballetjes in.
  • Schep de ui en paprika erop en voeg een flinke lepel chilisaus toe.
  • Garneer met wat verse sla en sesam.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten