Meng het volkorenmeel, patentbloem, suiker en zout in een grote kom.
Voeg de droge gist toe en meng goed.
Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei, olijfolie, en lauwwarm water toe.
Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het zacht en elastisch is. Voeg indien nodig een beetje extra water of bloem toe om de juiste consistentie te krijgen.
Vorm een bal van het deeg en leg het in een licht ingevette kom. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg op een warme plek 1-1,5 uur rijzen, of totdat het in volume verdubbeld is.
Verdeel het gerezen deeg in 8-10 gelijke stukken en vorm hier bolletjes van. Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Laat de bolletjes nog eens 30 minuten rusten, afgedekt met een doek.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, komijn, paprikapoeder, BBQ-kruidenmix, zout en peper.
Kneed het mengsel goed door elkaar en vorm kleine gehaktballetjes.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar, ongeveer 8-10 minuten.
Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en paprika totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Voeg de chilisaus toe en verwarm alles nog even kort door.
Snijd de zachte broodjes open en leg er een paar gehaktballetjes in.
Schep de ui en paprika erop en voeg een flinke lepel chilisaus toe.
Garneer met wat verse sla en sesam.