Verkruimel de Bastognekoeken fijn met een keukenmachine of stop ze in een zak en plet ze met een deegroller.
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een gelijkmatig mengsel.
Druk het koekmengsel stevig in de bodem van een springvorm (ongeveer 24 cm doorsnede) om een stevige bodem te vormen. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven terwijl je de vulling maakt.
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron (roer regelmatig om aanbranden te voorkomen).
Laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen, zodat deze niet te heet is wanneer je het mengt met de slagroom.
Klop de slagroom stijf met de Klopfix. Zorg ervoor dat de slagroom goed stijf is, maar klop niet te ver door.
Spatel voorzichtig de afgekoelde gesmolten chocolade door de opgeklopte slagroom totdat alles goed gemengd is.
Haal de taartbodem uit de koelkast en giet de chocoladevulling op de bodem.
Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Laat de taart minstens 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, opstijven in de koelkast.
Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast.
Snijd de taart in punten en serveer eventueel met een toefje slagroom of vers fruit of decoreer met geschaafde chocoladekrullen.