Go Back
+ servings
zalm teriyaki met noedels (1)

Zalm Teriyaki met Noedels

Zin in een snelle, gezonde en smaakvolle maaltijd die je meeneemt naar de Aziatische keuken?
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 12 minutes
noedels en groenten wokken: 5 minutes
Totaal: 26 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: aziatisch
Zoekwoord: noedels, Teriyaki, Wok, Zalm teriyaki
Porties: 4 Porties

Benodigdheden

  • 1 wok of grote pan

Ingrediënt
 

Voor de zalm teriyaki

  • 4 zalmfilets
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing of ahornsiroop
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel maïzena + 1 eetlepel water optioneel, voor een dikkere saus
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 bosuitjes in ringetjes

Voor de Noedels en groenten

  • 200 gram rijstnoedels of eiernoedels
  • 1 wortel julienne gesneden
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 100 gram sugar snaps of peultjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • Sap van een halve limoen

Instructies

  • Meng in een kom de sojasaus, honing, rijstazijn, sesamolie, gember en knoflook.
  • Verhit een kleine pan en voeg het mengsel toe. Laat 3-5 minuten zachtjes inkoken.
  • Wil je een dikkere saus? Meng de maïzena met 1 el water en roer dit door de saus tot deze iets indikt.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de zalmfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met de teriyakisaus.
  • Bak de zalm 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte. Optioneel: zet de grillstand de laatste 2 minuten aan voor een gekarameliseerd effect.
  • Bestrooi met sesamzaadjes en bosui.
  • Kook de noedels volgens de verpakking en spoel af.
  • Verhit een wok met een beetje sesamolie en bak de wortel, paprika en sugar snaps kort.
  • Voeg de noedels en sojasaus toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Verhit een pan met olie en bak het ei als een roerei.
  • Voeg sojasaus en bosui toe en bak nog 1-2 minuten.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Zalm Teriyaki met Noedels
Amount per Serving
Calories
550
% Daily Value*
Fat
 
20
g
31
%
Carbohydrates
 
50
g
17
%
Fiber
 
5
g
21
%
Protein
 
40
g
80
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten