Go Back
zelf eiersalade maken

Zelf Eiersalade Maken

Heb je ook weleens die kant en klare eiersalade uit de supermarkt gekocht en gedacht: "Meh, dit kan ik beter"? Geen zorgen, je bent niet de enige. Zelf eiersalade maken is zo simpel dat je je afvraagt waarom je ooit iets anders hebt gedaan.
Voorbereiding: 10 minutes
Totaal: 10 minutes
Menugang: Breakfast, lunch
Keuken: Amerikaans
Zoekwoord: eiersalade, eiersalade maken

Ingrediƫnt
 

  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Pel de hardgekookte eieren en prak ze grof met een vork.
  • Meng de mayonaise, mosterd en bieslook in een kom tot een glad mengsel.
  • Voeg de geprakte eieren toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg indien gewenst een snufje gerookt paprikapoeder toe.
  • Serveer direct, bijvoorbeeld op een broodje, of bewaar de eiersalade luchtdicht in de koelkast.

Tips

  • Voor extra frisheid kun je een paar druppels citroensap toevoegen.
  • Maak de eiersalade romiger door een halve avocado toe te voegen.
  • Gebruik wat fijngehakte rode peper voor een pittige variant.
Opmerkingen: Eiersalade is niet geschikt om in te vriezen vanwege de mayonaise. Bewaar de salade maximaal 2-3 dagen in een luchtdichte container in de koelkast.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Zelf Eiersalade Maken
Amount per Serving
Calories
150
% Daily Value*
Fat
 
10
g
15
%
Carbohydrates
 
1
g
0
%
Protein
 
6
g
12
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten