Go Back
+ servings
Zelf Ketjap Manis Maken – Basisrecept voor de Lekkerste Zoete Sojasaus kookenbakrecepten.nl

Zelf Ketjap Manis Maken – Basisrecept voor de Lekkerste Zoete Sojasaus

Er zijn van die smaakmakers die ik standaard in huis heb, en ketjap manis hoort daar absoluut bij. Die heerlijke, stroperige Indonesische sojasaus maakt elk gerecht nét wat lekkerder.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 10 minutes
0 minutes
Totaal: 15 minutes
Menugang: basisrecept
Keuken: aziatische keuken
Zoekwoord: basisrecept, ketjap, ketjap manis
Porties: 200 ml

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 150 ml milde sojasaus
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 cm verse gember geraspt (of ½ tl gemberpoeder)
  • ½ tl gemalen koriander optioneel
  • ½ tl laospoeder optioneel, voor extra diepte
  • 1 tl rijstazijn of limoensap voor een fris accent
  • Optioneel: 1 tl maïzena + 1 el water voor een dikkere saus

Instructies

  • Doe de sojasaus en suiker in een steelpannetje.
  • Voeg de knoflook, gember en eventueel de kruiden toe.
  • Breng het langzaam aan de kook en laat het 5–10 minuten zachtjes pruttelen.
  • De suiker smelt en de saus dikt vanzelf wat in.
  • Wil je ‘m extra stroperig? Meng dan het maïzenapapje erdoor en kook nog een minuutje mee.
  • Haal van het vuur, voeg de azijn of het limoensap toe en laat afkoelen.
  • Giet de saus in een schoon potje of flesje.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten