Go Back
+ servings
pita broodjes maken

Zelf pita broodjes maken

Er gaat niks boven de geur van versgebakken brood uit de oven – en deze pita broodjes zijn echt een hit hier in huis.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Rijstijd: 1 hour 10 minutes
Totaal: 1 hour 34 minutes
Menugang: brood
Keuken: grieks
Zoekwoord: flatbread, pita, pita broodje
Porties: 16 broodjes

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 900 gram bloem ik gebruik graag 500 g patentbloem + 400 g volkorenmeel
  • 2 zakjes droge gist 14 gram totaal
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 500 ml lauwwarm water
  • 300 gram volle yoghurt
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Meng de gist, suiker en het lauwwarme water in een kommetje. Laat 5 minuutjes staan totdat het wat begint te schuimen. Dit betekent dat de gist actief is.
  • Doe de bloem en het zout in een grote mengkom. Voeg de yoghurt en olijfolie toe, en giet het gistmengsel erbij. Kneed het geheel in 8–10 minuten tot een soepel deeg. Dit kan met de hand of in een keukenmachine met deeghaak.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek of plastic folie en laat het deeg op een warme plek een uur rijzen, tot het verdubbeld is in volume.
  • Verdeel het gerezen deeg in 14–16 gelijke bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een ovale of ronde pita van ongeveer 0,5 cm dik. Laat ze nog zo’n 10 minuten rusten op een vel bakpapier.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten