Los de gist en suiker op in het lauwwarme water en laat dit 5 minuten staan tot het begint te schuimen. Doe de bloem en het zout in een kom, voeg het gistmengsel en de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af en laat het deeg 1 uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld. Vorm daarna de pizza's en laat nog een keer 45 minuten rijzen.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook kort aan. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met oregano, zout en peper. Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en pureer eventueel met een staafmixer voor een glad resultaat.
Verwarm de oven voor op 250 °C (of zo heet mogelijk). Verdeel het deeg in tweeën en rol het dun uit. Leg de bodems op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer elke bodem met een dunne laag tomatensaus, beleg met plakjes mozzarella en wat basilicum. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Schuif de pizza’s in de hete oven en bak ze in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Haal de pizza’s uit de oven, garneer met nog wat verse basilicum en serveer direct.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
zelf pizza Margherita maken
Amount per Serving
Calories
400
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Sodium
1.5
mg
0
%
Carbohydrates
55
g
18
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
17
g
34
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.