Go Back
+ servings

zelf ragout maken

Zelf ragout maken een klassiek recept voor kipragout of champignonragout.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 15 minutes
0 minutes
Totaal: 25 minutes
Menugang: bijgerecht
Keuken: nederlands
Zoekwoord: bitterballen, kroketten, pastei, pasteitjes, ragout, roux
Porties: 8 pasteitjes

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 250 g kipfilet
  • 250 g champignons in plakjes
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • snufje nootmuskaat
  • peper & zout

Instructies

  • Kook de kipfilet gaar in wat bouillon. Haal uit de pan en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
  • Fruit de ui in een klontje boter. Voeg de champignons toe en bak kort mee.
  • Smelt in een andere pan de boter. Roer de bloem erdoor en laat een paar minuten garen: dit is je roux.
  • Schenk de bouillon er beetje bij beetje bij, blijf goed roeren tot een gladde saus ontstaat.
  • Voeg de room toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Roer er de kip en champignons doorheen. Klaar!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten