Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
zelf ragout maken
Zelf ragout maken een klassiek recept voor kipragout of champignonragout.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
15
minutes
minutes
0
minutes
minutes
Totaal:
25
minutes
minutes
Menugang:
bijgerecht
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
bitterballen, kroketten, pastei, pasteitjes, ragout, roux
Porties:
8
pasteitjes
Benodigdheden
1
koekenpan
1 steelpannetje
Ingrediënt
1x
2x
3x
250
g
kipfilet
250
g
champignons
in plakjes
1
kleine ui
gesnipperd
50
g
boter
50
g
bloem
500
ml
kippenbouillon
100
ml
slagroom of kookroom
snufje nootmuskaat
peper & zout
Instructies
Kook de kipfilet gaar in wat bouillon. Haal uit de pan en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
Fruit de ui in een klontje boter. Voeg de champignons toe en bak kort mee.
Smelt in een andere pan de boter. Roer de bloem erdoor en laat een paar minuten garen: dit is je roux.
Schenk de bouillon er beetje bij beetje bij, blijf goed roeren tot een gladde saus ontstaat.
Voeg de room toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Roer er de kip en champignons doorheen. Klaar!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten