Schil de aardappel, kook tot zacht (ongeveer 15 minuten) en pureer glad. Laat afkoelen.
Meng gist, suiker en lauwwarm water. Laat 5 minuten staan tot het schuimt.
Voeg bloem, zout, olijfolie en puree toe. Kneed 8–10 minuten tot een soepel deeg.
Dek af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verwarm de oven op 220°C (of 200°C hetelucht).
Meng crème fraîche met knoflook, kruiden, zout en Parmezaan.
Verdeel het deeg in twee bollen, rol uit tot pizzabodems en leg op bakpapier.
Verdeel de saus over de bodems.
Beleg met mozzarella, cheddar, Parmezaan, paprika, ui en eventueel spekjes of kip.
Bak 12–15 minuten tot de rand goudbruin is en de kaas bubbelt.
Garneer met verse basilicum of peterselie. Snijd in punten en serveer direct.