Go Back
+ servings
Deze zoete aardappel pizza met romige saus en drie kazen is ultiem comfortfood – smeuïg, krokant en zó lekker dat je hem elk weekend wilt maken! kookenbakrecepten.nl

Zoete aardappel pizza met romige saus en drie kazen

Deze zoete aardappel pizza met romige saus en drie kazen is precies wat je zoekt.
Voorbereiding: 30 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Rijstijd: 1 hour
Totaal: 1 hour 40 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: nederlands
Zoekwoord: pizza, zoete aardappel
Porties: 2 pizza's

Ingrediënt
 

Voor het deeg

  • 250 g bloem
  • 1 grote zoete aardappel ±200 g, gekookt en gepureerd
  • 7 g droge gist 1 zakje
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml lauwwarm water

Voor de saus

  • 100 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ½ tl Italiaanse kruiden
  • Snufje peper en zout
  • optioneel 1 el Parmezaanse kaas

Voor de topping

  • 75 g mozzarella
  • 50 g geraspte cheddar
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • ½ rode ui in dunne ringen
  • ½ paprika in reepjes
  • 50 g gebakken spekjes of kipreepjes optioneel
  • Verse peterselie of basilicum

Instructies

  • Schil de aardappel, kook tot zacht (ongeveer 15 minuten) en pureer glad. Laat afkoelen.
  • Meng gist, suiker en lauwwarm water. Laat 5 minuten staan tot het schuimt.
  • Voeg bloem, zout, olijfolie en puree toe. Kneed 8–10 minuten tot een soepel deeg.
  • Dek af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven op 220°C (of 200°C hetelucht).
  • Meng crème fraîche met knoflook, kruiden, zout en Parmezaan.
  • Verdeel het deeg in twee bollen, rol uit tot pizzabodems en leg op bakpapier.
  • Verdeel de saus over de bodems.
  • Beleg met mozzarella, cheddar, Parmezaan, paprika, ui en eventueel spekjes of kip.
  • Bak 12–15 minuten tot de rand goudbruin is en de kaas bubbelt.
  • Garneer met verse basilicum of peterselie. Snijd in punten en serveer direct.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten