Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de zoete aardappelen grondig en prik met een vork een paar gaatjes in elke aardappel.
Bakken:
Leg de zoete aardappelen op een bakplaat en besprenkel ze licht met olijfolie.
Bak de aardappelen in de voorverwarmde oven gedurende 45-60 minuten, of totdat ze zacht zijn wanneer je erin prikt met een vork.
Yoghurt Saus maken:
Terwijl de aardappelen bakken, meng je de Griekse yoghurt, fijngehakte bieslook, knoflook, citroensap, zout en peper in een kom tot alles goed gemengd is.
Zet de yoghurt saus opzij in de koelkast tot gebruik.
Serveren:
Haal de zoete aardappelen uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden.
Leg een flinke lepel yoghurt saus op elke halve zoete aardappel en garneer met extra fijngehakte bieslook.
Serveer de zoete aardappelen warm, eventueel met een extra schijfje citroen voor een frisse touch.