Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een ruime pan met licht gezouten water in ca. 15-20 minuten gaar.
Was en snijd de andijvie in dunne reepjes. Laat goed uitlekken of droog eventueel met een slacentrifuge.
Snipper het uitje fijn en fruit dit kort in een beetje olijfolie tot het glazig is. Dit geeft net wat meer diepgang aan de smaak.
Giet de aardappelen af en warm de melk even op in een pannetje of magnetron.
Stamp de aardappelen fijn en meng beetje bij beetje de warme melk erdoor tot je een smeuïge puree hebt.
Roer de rauwe andijvie door de warme puree. Deze slinkt vanzelf een beetje, maar blijft lekker knapperig.
Voeg vervolgens het gebakken uitje, de blauwe bessen en de verkruimelde feta toe. Meng alles voorzichtig door elkaar, zodat de bessen heel blijven.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat verse kruiden zoals peterselie of munt.