Go Back
+ servings
Zomerse stamppot met andijvie en blauwe bessen

Zomerse andijviestamppot met feta en blauwe bessen

Zomerse stamppot met andijvie en blauwe bessen fris, licht en verrassend lekker! Wie zegt dat stamppot alleen in de winter op tafel hoort?
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 15 minutes
0 minutes
Totaal: 20 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: nederlands
Zoekwoord: andijvie, andijviestamppot, stamppot, zomerse stamppot
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • 1 stamper

Ingrediënt
 

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 krop andijvie of ca. 300 g gesneden andijvie
  • 100 g feta
  • 125 g verse blauwe bessen
  • 1 kleine rode ui of sjalotje
  • 250 ml melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Eventueel: verse peterselie of munt als garnering

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een ruime pan met licht gezouten water in ca. 15-20 minuten gaar.
  • Was en snijd de andijvie in dunne reepjes. Laat goed uitlekken of droog eventueel met een slacentrifuge.
  • Snipper het uitje fijn en fruit dit kort in een beetje olijfolie tot het glazig is. Dit geeft net wat meer diepgang aan de smaak.
  • Giet de aardappelen af en warm de melk even op in een pannetje of magnetron.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng beetje bij beetje de warme melk erdoor tot je een smeuïge puree hebt.
  • Roer de rauwe andijvie door de warme puree. Deze slinkt vanzelf een beetje, maar blijft lekker knapperig.
  • Voeg vervolgens het gebakken uitje, de blauwe bessen en de verkruimelde feta toe. Meng alles voorzichtig door elkaar, zodat de bessen heel blijven.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat verse kruiden zoals peterselie of munt.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten