Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht).
Vet een cakevorm (ongeveer 22 cm) in en bekleed deze met bakpapier.
Zet een pan op en kook 50 g frambozen met 50 g suiker en laat het staan tot het ingedikt is
Zeef de pitjes eruit en vang het sap op in een spuitzakje
Cakebeslag maken:
Klop met een keukenmachine of mixer de boter en suiker samen tot een licht en luchtig mengsel.
Voeg de eieren een voor een toe, goed kloppend na elke toevoeging.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en vouw dit voorzichtig door het mengsel.
Voeg het maanzaad, citroensap en -schil toe en meng goed.
Vouw tenslotte de frambozen voorzichtig door het beslag.
Bakken:
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
Laat de cake volledig afkoelen en snijd hem daarna voorzichtig door midden.
Citroenvulling:
Rasp de citroen en pers hem daarna uit (vang de pitjes op!)
Klop de slagroom lobbig dus niet helemaal stijf samen met de suiker voeg als laatste de mascarpone toe en maak er een spuitzak van, laat die even opstijven in de koelkast voor 20 min.
Chocolade:
zet een pan met kokend water op het vuur en zet een pannetje daar boven op en let erop dat het water de pan niet raakt, breek de chocolade in stukjes en laat het smelten.
Leg de cake op een schone bakpapier en giet de chocolade er gelijkmatig overheen
daarna druppel je of trek je lijntjes over de taart heen met het frambozensap, daarna pak je een sateprikker en trek je lijnen in de tegengestelde richting zodat je een marmer effect krijgt.